Why I think a music festival is a great escape | My day at Pukkelpop 18/8/16

“Idee: Werchter & Pkp wisselen van datum zodat alle studenten naar het leukste van de 2 kunnen. #sorrynotsorry#pkp16” Dit is wat ik vorige donderdag tweette vanop Pukkelpop. Zou Pukkelpop begin juli plaatsvinden, had je nooit meer het “f*, ik heb herexamens”-gedoe en konden studenten als een happy family naar Kiewit trekken.  Het was mijn vierde keer pkp en wat ik zo leuk vind aan dit festival, leg ik je in dit artikel uit. Ondertussen toon ik je dan ook gewoon mijn festivaldag. Ja, ik heb spijt dat ik geen combiticket had. Tja.

4 jaar geleden, op mijn 16e dus, beleefde ik mijn eerste ‘festivalzomer’. Ik had een combiticket voor Rock Werchter, stond vooraan bij Ben Howard, zag Editors en The XX voor de eerste keer,… Prachtige ontmoeting met het hele festivalgebeuren! Het hoofdpodium van Pukkelpop zal toch altijd een speciaal plekje in mijn hart en herinneringen hebben. Daar zag ik diezelfde zomer namelijk Foo Fighters. We gingen maar 1 dag en wijdde die bijna volledig toe aan wachten op Dave Grohl. Het optreden duurde meer dan 2 uur en voor een bepaalde 16-jarige (ja, ik) waren dit de mooiste 2 uren”ooit”. πŸ˜‰ 3 jaar geleden ging ik combi naar Pukkelpop en ik kwam met de conclusie thuis dat Pukkelpop voor mij persoonlijk leuker is dan Werchter. Ondertussen zijn er nog wat festivals gepasseerd. Alleen vorig jaar moest ik Pukkelpop missen. (Zie je, die verdomde herexamens…)

De randanimatie

1 van de grootste troeven van Pukkelpop, is de randanimatie. Haarbandjes laten maken met verse bloemen, een vliegende paardenmolen (hoe heten zo’n attracties? haha), een fietsende fanfare die eigentijdse liedjes brengt, Baraque Futur, Petit Bazar,… Allemaal gezellige plekken om rond te hangen tijdens het festival. 

Food

Foodie mode – upgraded version: activated. Heeft iemand de tijd gevonden om de eetstandjes te tellen die over het terrein verspreid stonden? Leek me namelijk nogal zot werk. Als ik de tijd en het geld voor de bonnetjes had gehad, ik had zoooveel meer willen uitproberen! *drools* De Food Wood was niet alleen mijn favoriet omwille van alle food trucks, de gezellige inrichting (lichtjes in de bomen, houten tafels en banken) maakte het tot de perfecte plek voor het avondeten. Eveneens voor het bekomen van Bazarts optreden, haha!  Wat ik at/dronk op Pukkelpop:

 • Nacho’s (o m g)
 • Mango-passievrucht smoothie
 • Heul veul water
 • Libanees platbrood met oregano, augurken, roze augurkdingen,.. (heaven)
 • ApΓ©rol Spritz als afsluiter

Muziek

Waar ik het gevoel heb dat Werchter altijd zijn uiterste best doet om alle artiesten uit de huidige hitlijsten op de podia te krijgen, vind ik dat Pukkelpop dan een grote variatie aan muziekgenres een plekje voorziet. Ook kleinere, alternatieve muzikanten zijn welkom. Overigens niets mis met wat Werchter doet, het maakt Pukkelpop wel interessanter. Initieel ging ik naar Pukkelpop voor Rihanna maar had ik ff geluk met de andere artiesten die op de 18e gepland stonden! Eerlijk is eerlijk, ik weet nog altijd niet goed wat ik moet vinden van Rihanna’s optreden. Wel heb ik dit erover te zeggen: 1) het werd overgedramatiseerd in de media 2) mijn (en die van anderen waarschijnlijk ook) perceptie was om zeep nadat ze 50 minuten te laat op het podium kwam zonder enige informatie en 3) ik heb mij alsnog keihard geamuseerd.

De artiesten die ik zag die dag:

 • Belgische trots Coely
 • Gavin James
 • The Neighbourhood β™₯
 • Tom Odell
 • The Tallest Man On Earth
 • Belgisch goud(!) Bazart β™₯
 • The Last Shadow Puppets (Alex Turner β™₯)
 • Rihanna

Er waren nog vele anderen die ik hadden willen zien maar zo gaat het nu eenmaal op een festival en ik vind dat allemaal prima. πŸ™‚ Vanaf dat je de “ik wil op de eerste rij staan en op de derde ga ik wenen”-fase voorbij bent, wordt een festival meer en meer puur genieten. Naar een muziekfestival kunnen gaan, is en blijft een privilege. You better make the best out if it because you’re bankrupt afterwards.

Ik besefte opnieuw hoe geweldig live muziek is, hoe gelukkig mij dat maakt. Meezingen en dansen, je er geen moer van aantrekken wat anderen denken (no one cares), de gelukzaligheid die van de artiesten afstraalt (Bazart!),…

Welke artiest vind jij super om live aan het werk te zien? Ging je al eens naar een muziekfestival?

Sincerely yours, Stefanie

8 comments on “Why I think a music festival is a great escape | My day at Pukkelpop 18/8/16”

 1. justaxelle schreef:

  Ooh wat een leuk verslagje! Supermooie foto’s ook. Vind het zelf ook jammer dat ik niet combi geweest ben, maar helaas had filosofie-examen πŸ˜€

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Al ben jij wel 1 van de (weinige) gelukkigen die tijd had om een dagje te gaan, superleuk πŸŽ‰ Dank je wel xxx

 2. Djuli schreef:

  Ziet er super leuk uit! Ik ben nog nooit naar Pukkelpop geweest, maar het lijkt me heel tof. Ik ga binnenkort voor het eerst naar een optreden van Oscar and the Wolf. Zo veel zin in want volgens mij zijn zij heel goed live.

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Zeker eens doen! πŸ˜„ Heel goed live inderdaad, ik zag ze vorig jaar in het Sportpaleis, topavond! πŸ‘ŒπŸ»

 3. gentillinne schreef:

  Ik ben (jammer genoeg) nog nooit naar een festival geweest, maar oh, ik hou van dit verslagje! Normaal gezien wil ik volgende zomer graag eens doorbrengen op Pukkelpop! Dat lijkt me echt heeeeemels! Xxx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Yay dankje! Zeker eens doen, het zal niet teleurstellen πŸ˜„ X

 4. Daisy schreef:

  Oooh Foo Fighters in 2012! Sowieso goede herinneringen gehad aan mijn pukkelpoptijden maar helaas was een dagticketje voor mij iets te duur (niemand van mijn vrienden ging combi haha)! Maar nu ik het hier allemaal weer zie heb ik misschien toch een beetje spijt dus misschien volgend jaar terug!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Jaaaa, echt 1 van de hoogste hoogtepunten uit mijn leven haha πŸ˜„ Oepsie, ik wou je geen spijt bezorgen, gelukkig is er volgend jaar weer een editie dus niets verloren πŸ˜‰

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)