What doesn’t kill you makes you stronger| Juli 2018

Juli valt op z’n minst te beschrijven als een emotionele rollercoaster. Na 2 weken had ik het gevoel dat mijn vakantie nog geen stressloos moment had gekend, op de 4 prachtige dagen op Rock Werchter na dan. Hoe dan ook, op het einde van de maand zat ik nog altijd in een (nieuwe) emotionele put. Stress en verdriet of niet, zomer is zomer. En dat merk ik. Het is alsnog een fijne maand geworden, geloof me, ook ondanks de bovenstaande zinnen. 😉 Lees ook zeker verder als je tips wil voor een dagje Mechelen of Oostende!


De tweede dag van Rock Werchter kwamen mijn examenresultaten online. Misselijk van stress werd ik verplicht om ze te bekijken en te ontdekken dat ik mijn bachelor met onderscheiding heb behaald. 1) Hoezo ik behaalde een 16 voor dat vak? Dat liep voor geen meter!? (ik ben er zo eentje ja) en 2) WOOHOOW YOU CAN CALL ME MEVROUW DE POLITICOLOGE NOW!!! Goed wetende dat ik met een academische bachelor niet veel anders kan dan gewoon verder studeren, ben ik toch heel blij met het halen van die tussentijdse eindmeet! En met mijn drie maanden vakantie uiteraard.

Tijdens en na het festival kreeg ik dikwijls de vraag wat mijn hoogtepunt was. Wel, ik heb er wel een paar. In volgorde van wow-effect:

 • Eddie Vedder die samen met Jack Johnson Constellations zingt. In mijn vriendengroep heerste tijdens onze puberjaren een obsessie met Into The Wild en de bijbehorende muziek van Eddie Vedder (in het gewone leven de zanger van Pearl Jam ;)). Eddie met een akoestische gitaar, man man man…
 • Meebrullen met Runaways van The Killers! ♥
 • Dansen dansen dansen bij Anne Marie. Wat een vrouw!
 • De post-WK-sfeer tijdens Anderson Paaks optreden.
 • Dansen dansen dansen bij Gorillaz.
 • Don’t sit down ‘cause I moved your chair eindelijk eens meeblèren bij Arctic Monkeys!
Dagje Mechelen

Na die 4 zalige dagen moest ik wel even bekomen maar ik ging ook een aantal dagen werken. Bovendien kreeg ik plots het idee om naar Mechelen te gaan. In mijn eentje, want in gedoe om nog iemand te vinden had ik -sorry- geen zin. Met een lijstje van winkeltjes en andere hotspots stapte ik de trein op. En het loonde nog de moeite ook! In de Onze-Lieve-Vrouwestraat vond ik verschillende kleinere winkels zoals Lily, Supergoods en Zoet. Bij Bar Botanica at ik heerlijke summer rolls en dronk ik gemberlimonade met een duurzaam (!!) rietje. Aanrader! Ook ontdekte ik dat Mechelen een H&M Home-afdeling heeft en daar ben ik wel een beetje jaloers op. Ohja en Mechelen is een prachtige, rustige stad. Ideaal voor zo’n uitstapje.
Mechelen2 (1)

Gentse feesten

Picknicken aan het water bij zonsondergang, zingen en dansen op de Gentse feesten en vooral in de ban zijn van de geweldige sfeer in de stad. En de lichtjes… De volgende dag aten we een heerlijke lunch bij Wasbar en volgde er een geslaagd soldenshopke. Een uitstapje naar mijn hart. (Dankje, Annie) ♥

Dagje Oostende

Nu mijn grootouders niet langer aan de kust wonen maar dicht bij ons (eindelijk!), begon ik het zeetje alweer te missen. In Middelkerke valt jammer genoeg niet veel te beleven noch eten als vegetariër. Daarom wou ik eens naar een grotere badstad en het werd Oostende. Hier kun je goed shoppen, lekker eten, mooie wandelingen maken,… Kortom genieten van een dag aan zee met mama!

Lunch aten we bij Sanseveria, meer bepaald een lekkere (vegan, zelfs dat kan in Oostende!) bagel en achteraf een bijzonder goede cappuccino. Wat shoppen betreft, was ik blij verrast dat Lily niet alleen in Mechelen maar ook in Oostende te vinden is! Ook troffen we een gezellig winkeltje (t’ Iengels wienkeltje) aan waar ze typisch Brits eten verkopen. Denk aan al die lekkere chocolade en de ontbijtgranen waar Britse vloggers het altijd over hebben! I’m talking chocolate oranges, baby! Na een wandeling op de pier, een drankje bij de Polé Polé beach bar en een wandeling over de dijk, sloten we de dag af met avondeten van Cultuurcafé De Grote Post. Zeker een bezoekje waard, alleen al voor de groene curry. 😉

zee

Ik houd mijn herinneringen van “Zomer 2018” trouwens ook bij in het gelijknamig story-mapje op Instagram. Stiekem scroll ik daar zelf regelmatig eens door. Je eigen geheugen opfrissen en jezelf eraan herinneren dat het allemaal veel erger zou kunnen, is ook belangrijk. Want naast wat ik net toonde, kreeg ik iedere dag van de gekke maand juli wel gevuld. Met grote en kleine dingen, werken en soms ook gewoon in het zonnetje liggen en genieten (en niet te veel proberen overdenken…).

In augustus ga ik o.a. met mama op citytrip naar Lille en Maastricht. Ondertussen werk ik aan een project genaamd me, myself & I. 😉

Nevertheless, she persisted.

X,
Stefanie

 

4 comments on “What doesn’t kill you makes you stronger| Juli 2018”

 1. Marthistique schreef:

  ooh alle tripjes die je hebt gedaan lijken me kei tof geweest!! echt leuke collages heb je gemaakt btw!

 2. Mei Qi schreef:

  Aah zo leuk die dagjes weg! De foto’s zijn zo mooi en hebben echt een fijne vibe! X

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Dankjewel, heel fijn om te horen! Xx

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)