Tips & tricks to make the transition from autumn into winter more bearable 

Oké, ik beken. Nadat ik een goede maand bleef verkondigen hoeveel ik van de herfst hou, moet ik hier ook eerlijk over zijn. De regen de voorbije weken heeft mijn humeur geen deugd gedaan. Hoewel het ’s zomers natuurlijk ook regent, is het de combinatie met de vroege zonsondergang* die tegenwerkt. Zit je met hetzelfde gevoel? Geen nood, Steffie to the rescue! In dit artikel vind je mijn tips om de herfst-winterovergang te overleven. Te beginnen met een dekentje en je ogen gericht op mijn blog natuurlijk.
 • Wanneer het past in je planning maar ook wanneer het niet goed uitkomt, zijn thee en chocolade dé oplossing om dipjes te verslaan. Zo blij ik in de zomer wordt van ijsjes en ijsthee, zo blij word ik nu van die andere combinatie. De warmte van de thee doet je bevroren handen weer smelten (net zoals je zorgen even snel als sneeuw voor de horizon verdwijnen) en de chocolade vertroetelt je hormonen.
 • Ik wil de pret niet bederven voor studenten zoals ikzelf, maar december betekent ook de aantocht van de blok en de januari-examens. Dit hoeft niet te betekenen dat je niet kunt uitkijken naar de kerstperiode. Integendeel: dat moet! Om orde en rust te scheppen zijn printables heel handig. Ik gebruik ze zelf ook om een globale maandplanning op te stellen. Eentje wat mijn studies betreft en een andere voor mijn sociaal leven. Overzicht bewaren is voor mij een manier om rustig -lees: zo rustig mogelijk- te blijven. Dit zijn 3 leuke printables die ik via Pinterest uitzocht: met een rendier – gouden details – bloemen
 • Ik moet het waarschijnlijk niet uitleggen hoe fijn zachte, warme kleren zijn. Om thuis in rond te huppelen of mee weg te zakken in de zetel natuurlijk. Voorlopig doe ik dat in pyamabroek en grote truien maar deze fluffy truien van Undiz & Hunkemoller staan hoog op mijn wishlist.
 • December betekent voor de YouTube-liefhebbers onder ons aftellen naar Kerstmis in de vorm van Vlogmas! Vlogt je favoriet iedere dag tot de 24e? Dan heb je in ieder geval telkens iets om naar uit te kijken. Ik ga alvast Jess (van extrasunbeamsjess) volgen en Zoella (of Alfie als Zoe er niet aan meedoet 😉) kan niet ontbreken als je van de kerstsfeer houdt! Hopelijk doet Zoe net zoals vorig jaar 24 days of Zoella…
 • Ten slotte iets wat mij altijd helpt: muziek! Via Spotify ben ik een nieuwe afspeellijst begonnen (die wel nog wat aanvulling kan gebruiken) en ik dacht dat ik ‘m hier evengoed kon delen dan. Kerstmuziek is wat mij betreft ook ideaal om dipjes minder zwaar te maken. 😉

Andere ideeën zijn een filmavond, een bad en binnenkort een bezoekje aan de kerstmarkt. Hoe pak jij winterdipjes aan? Ben je je al aan het wapenen tegen de komende donkere maanden of heb jij hier totaal geen last van?

Veel liefs, Stefanie

*al is de de zonsondergang op een zonnige herfstdag ook prachtig. En de zonsopgang tussen de halfkale bomen door is altijd een mooi begin van de dag.

10 comments on “Tips & tricks to make the transition from autumn into winter more bearable ”

 1. esteejanssens schreef:

  Ik prijs mezelf gelukkig dat ik niet zoveel last heb van een winterdepressie. Alleen wanneer er bijna tot geen zonlicht tevoorschijn komt heb ik het even moeilijk. Ik wijd deze donkere avonden dan het liefst aan het bekijken van kerst klassiekers met kaarsjes op de achtergrons en zachte dekentjes over me heen. Ook de kerst collectie van Lush weet me altijd op te vrolijken! Zo ben ik helemaal fan van snow fairy ✨

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Wat een geweldig manier om donkere tijden door te komen! *googlet Snow fairy* *oooooh bubblegum* 😉 Ik vind het op zich ook geen ramp want er is Kerstmis en er is altijd wel iets om naar uit te kijken maar inderdaad zoals je zegt, gebrek aan zonlicht. 🙂 X

 2. B schreef:

  Heel leuk artikel!

 3. Wat een fijn artikel, ik word er helemaal knus en gezellig van, haha! Ik kan niet wachten tot december, vind dat zo’n heerlijke maand!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Oh dat was nu net mijn bedoeling, dus erg leuk om horen! ☺️ Ja vind ik ook, het is doorbijten (studie) maar vooral aftellen naar Kerstmis en kijken naar de lichtjes overal,… 😄 X

 4. Marjolein schreef:

  Heb alvast je playlist opgezet en ik zie het allemaal al beter zitten 🙂 Zelf ga ik vegan kerstreceptjes zoeken en uitproberen voor de feesten die eraan komen! :p Bedankt voor je oneindige tips en tricks, Stefanie! ❤

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Goed om te horen ♥ Hihi dat klinkt als iets voor jou ja! Ik moet ook maar eens gaan nadenken over veggie kerst… En da’s lief van je, ik doe dat met plezier! xxx

 5. dulcetgreen schreef:

  Vlogmas is echt de beste manier om uit je dipje te raken! Wat mij ook helpt is een keertje een extra workout te doen, ik merk dat ik mij steeds beter voel wanneer ik ben gaan sporten. Ook nog een heerlijke tip: de Ritual Of Light ‘kerst’kaars van Rituals, smells exactly like Christmas! Telkens als ik thuiskom steek ik deze aan en ben meteen in een goede mood. Kus!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Da’s wel waar, mijn humeur krijgt altijd een boost van de dansles of door een frisse neus te halen tijdens het fietsen! 🙂 Oh ook heel goede tip. Ik ben er zelf nog niet uit wat ik nu eigenlijk van geurkaarsen vind maar misschien moet er eens eentje van Rituals op mijn wishlist. 😉 X

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)