My summer 2016 story | Chapter 3

Als er iets is wat ik deze zomervakantie al over mezelf heb geleerd is het wel dit: ik kan niet onproductief zijn zonder me slecht in mijn vel te voelen. Er was een tijd dat ik niet genoeg in bed kon liggen met tijdschriften, boeken en internet. Die tijd is voorbij. Ik heb voor het eerst sinds een lange tijd een niet zo drukke week en ik word lichtelijk gek. Gelukkig is daar dan de blog, the occasional date, de moeder die ook vakantie heeft… Hoe dan ook, dit waren mijn voorbije 2 weken (en een half, zoiets ongeveer).

Na de voorbije dagen zou je het bijna vergeten maar we hebben in juli heel wat mooie en warme -uhm, hete- zomerdagen gekregen! Wat ik toen deed? Mij amuseren! Wanneer je je amuseert gaat de tijd sneller vooruit. De tijd gaat dan zo snel dat je denkt “huh wat heb ik nu net gedaan? Is het alweer tijd om te koken en te eten op het terras?”. Fun thoughts, dat wel! Nog zo eentje: op Pokémon jacht gaan terwijl ik een broekrokje en All Stars droeg, gaf me het gevoel weer een kind te zijn.

De foto met schilderijen is een foto die ik nam in de kringloopwinkel. Die met de 4 gezichten vind ik er oprecht interessant uitzien… Tijdens dit bezoekje aan de kringloop vond ik trouwens een nineties cd, Pride & Prejudice, een boek over fair trade en eentje over Gandhi. Dat alles voor slechts €6. What’s not to love…  Die avond ging ik met een jarige vriendin uit eten (de portobello burger bij Ellis is goeeeed). Achteraf dronken we nog een cocktail, dat is mijn tweede natuur tijdens zomerdagen.

Zo zien zomerdagen eruit waarop ik niets lijk te doen maar stiekem wel productief ben. 😉 Ontbijtje buiten (de granola waarvoor je hier het recept vindt), veel opzoeken voor mijn blog, bloggen, lezen, plannen,… Water met munt en bevroren frambozen is een hemelse combinatie op zo’n hete dagen trouwens.

De foto rechtsonder maakte ik na een dag werken. In plaats van de bus naar huis te nemen, besloot ik last minute om de bus naar Abel te nemen. Dat kan gewoon in de vakantie, meer dan die vrijheid kan ik niet vragen. (ja, ik overdrijf misschien maar hé ho, er gaat niéts boven impulsief kunnen zijn)
De dag erna werkte ik ook en bracht ik rozen mee naar huis die ik eigenlijk moest weggooien. Klanten kopen geen uitgebloeide bloemen, dus je begrijpt het wel… Lola had een vreemde fascinatie voor de bos bloemen, de hele avond heeft ze er rond gelegen…

En toen… Toen vergat ik weer foto’s te nemen, hihi. Maar eten fotografeer ik hoor. Gewoon uit trots ofzo. Hier had ik een rode curry gemaakt met veel groentjes, kikkererwten & gebakken aardappelpartjes on the side. Als je Abel ooit hoort zeggen dat ik niet lekker voor hem kook, hij liegt! Hehe 😀
Rode besjes plukken in mijn oma haar tuin. Het mooie weer en -opnieuw- die vrijheid heeft het natuurmeisje in mij wakker geschud. I like that girl.

Oeps, weeral enkel een foto van het eten dat we op tafel toverden… Ik heb het maar build-a-burger genoemd. 😉 Pidgey op het Ladeuzeplein in Leuven dus ja, we waren weer samen Pokémon Go aan het spelen. Stiekem vind ik het alleen leuk als ik het samen met iemand speel, niet in m’n eentje…

Zie je, mijn tweede natuur, zelfs/zeker na het werk. Na dit rondje cocktails met vriendinnen (zo van die vriendinnen van de middelbare school waarmee ik kan samenkomen na maanden van weinig contact en we dan lachen en praten alsof we elkaar iedere dag spreken <3), kwam er nog een tweede rondje inclusief nacho’s & guacamole to share. Zo moeten zomeravonden zijn!
Tussen de cocktails en 2 daagjes aan de zee zat een dag bloggen. Met name de dag waarop ik mijn theme kocht en voor het eerst op itsaknot.com kon, alles verhuisde etc… ’s Avonds hadden Abel en ik gelukkig een avondje uit eten in Leuven gepland.

In Oostende namen mama en ik nog een kijkje in de Zara “voor de solden”… Ahum, kom ik daar toch wel niet het jasje van mijn dromen tegen zeker! In de nieuwe collectie natuurlijk. Tja, ik ging dit roze pareltje toch echt niet laten hangen hoor. Het was trouwens weer een fijn weerzien met mijn grootouders. De dag dat we terugkwamen ging ik ’s avonds bij Abel slapen. De volgende dag ging ik weer naar huis om nog wat te knoeien aan It’s a knot om ’s avonds opnieuw bij Abel te slapen.

Op zondagochtend is er niets dat zo goed smaakt als koffiekoeken. Eerlijk is eerlijk. JAAAAAA moet ik dit uitleggen?? Ik zag QUEEN B in het Koning Boudewijnstadion in Brussel en ik overdrijf echt niet maar dit was HET BESTE CONCERT OOIT. Overweldigend, fascinerend, adembenemend, FLAWLESS.

De dag erna had ik een ‘uitboldag’, ik moest vooral heel erg bekomen van het concert haha! Ik werkte It’s a knot af, deed boodschappen en dook ’s avond de keuken in om spring rolls te maken. Dinsdag was ook niet bijzonder. We brachten spullen naar de kringloopwinkel  (daar is ie weer inderdaad, maar dan in de omgekeerde richting), ik keek The True Cost op Netflix (een confronterende docu over de “fast fashion” industrie) en maakte ’s avonds -alweer- een curry.

Woensdag deed ik 2 dingen: werken en ’s avonds een Harry Potter film kijken. The Chamber of Secrets is denk ik mijn favoriete deel (Dobby, de autoscène,..) maar echt kiezen kan ik toch niet hoor… Ik ben trouwens alle films opnieuw aan het kijken. Ze blijven leuk, zelfs voor een meisje dat snel verveeld is. 😉

Het is niet omdat deze week wat rustiger was, dat ik niets deed of te doen heb. Gewoon niet alles is interessant om te vertellen. Zoals je misschien zag, ben ik aan een journal begonnen. Lijstjes en planningen kunnen opschrijven is echt nodig deze maand, al lijkt dat misschien niet zo…

Zeg eens, welke is jouw favoriete Harry Potter film? En hoe ziet jouw ideale zomeravond eruit? 😀

Sincerely yours, Stefanie

5 comments on “My summer 2016 story | Chapter 3”

 1. justaxelle schreef:

  Amai ziet er allemaal leuk uit, en ik blijf het zeggen, uw eten he! 😍

  1. justaxelle schreef:

   ps: héel mooie layout, zeker geslaagd!

   1. itsaknotstefanie schreef:

    Bedankt, Axelle! Allebei de reacties maken mij heel blij 😀 Haha ik kan serieus zeuren en balen over lelijk of vies eten dus kan ik maar beter zorgen dat hetgene wat ik zelf maak in orde is he 😉 X

 2. gentillinne schreef:

  Ik ben jaloers op dat concert hoor. (Maar oh zo fijn om te horen dat je er van genoten hebt!). En. Dat jasje is echt fabulous! Aaaaah! Fijn artikeltje weer 🙂 Xx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Hihi dank je wel, liefste Inne xxx (begin alvast te sparen voor het volgende Bey-concert, ga ik ook doen haha)

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)