Some inspiration for the new year | It’s a knot

Vermoeid en verdrietig maar vooral vermoeid, kroop ik onlangs in bed met een schriftje en pen in de aanslag. Momenten waarop je niet helemaal tevreden bent met hoe je leven gaat, zijn normaal. Al helemaal wanneer je te weinig slaapt, in een sleur zit (examens) en dringend je vrijheid terug te pakken wil krijgen. Die avond maakte ik een lijstje van 5 dingen die beter kunnen. Ik wil niet veranderen maar verbeteren, niet in functie van anderen maar voor mijn eigen koppie. Want daar is het nogal woelig van tijd tot tijd. πŸ˜‰ En aangezien het de hele maand januari toegestaan is om mensen een gelukkig nieuwjaar te wensen, vind ik dat ik ook midden januari nog mag schrijven over het nieuwe jaar. 2017 will be a year of working on… 

Me weer gezond(er) en energiek voelen.

Terug gezonder eten en meer sporten, horen daar hoe dan ook bij. Aha, de clichΓ©s der goede voornemens. Nee, toch niet (helemaal) in mijn geval. Het ding is dat ik een heleboel kilo’s verloor een paar jaar geleden door gezond te eten. Daardoor heb ik het mezelf gewoon gemaakt om gezond te eten en op te lettten. Wanneer ik er even wat minder aandacht aan besteed -feestdagen kuch-, merk ik dat snel aan mijn zelfbeeld. Mijn humeur is heel afhankelijk van hoe ik in mijn vel zit en geef toe, je zit liever goed in je vel en je bent liever goed- dan slechtgehumeurd, niet waar? Naast het uiterlijke beΓ―nvloedt het gevoel dat ik vanbinnen gezond ben, als in genoeg groentjes, voldoende water, veel fruit, ook hoe ik me voel. Daarnaast is beweging altijd een enorme opkikker. Alleen besef ik dat niet altijd eens ik zit of lig. Gelukkig zijn er de danslessen waar ik mezelf niet naartoe hoef te sleuren maar altijd met veel plezier heen ga.

Maar ook liever zijn voor mezelf, doen wat ik leuk vind en eten waar ik zin in heb.

 Hoewel het misschien contradictorische puntjes lijken, hoeven ze dat niet per se te zijn. Een balans zoeken tussen de twee, dat is waar  ik de komende tijd werk van moet maken. Met doen wat ik leuk vind, bedoel ik o.a. een uurtje gaan zwemmen in plaats van “toch nog ff naar een plek gaan waar ik nog wat kan studeren”. En dan achteraf spijt hebben maar het de volgende keer opnieuw doen. Ook daar maak ik liefst zo snel mogelijk een einde aan. πŸ™‚

Meer lezen, meer schrijven, creatief zijn.

Lezen is zo. enorm. fijn. Dat ik daar telkens terug moet achterkomen nadat ik me eindelijk weer heb kunnen aanzetten tot doorlezen en tijd maken voor een verhaal, is best erg. Ik doe het graag, waarom doe ik het dan niet meer? (Zie het volgende puntje haha) Meer schrijven spreekt een soort van voor zich denk ik. Bovendien is de laatste paar maanden mijn interesse in journalistiek weer een stukkie gegroeid. Tot op die hoogte dat er een infoboekje over die master op mijn bureau ligt terwijl ik eind deze maand -hopelijk- pas in de helft van mijn bachelor zit. (ambitieus much?) Meer schrijven dus, om te ontwikkelen. Oefening baart kunst.

Naast blogjes typen, wil ik dit keer Γ©cht eens werk maken van een bullet journal. Lijstjes maken, gedachten sorteren, plannen, tekenen, creatief zijn, allemaal op 1 plek. Vanaf februari ga ik aan de slag. Als ik er nu aan begin, zit ik waarschijnlijk meer te journalen dan te leren over politieke systemen en keerpunten in de Belgische politiek. (En ik zou toch heel graag ooit aan die master kunnen beginnen…)

Minder nutteloze uren op sociale media.

Hoe leuk ik het ook kan vinden om video na video te kijken en te scrollen door Instagram en Pinterest, ik stoor me er ook vaak aan dat ik daar niet per se iets nuttig uit haal. Het werkt maar inspirerend en ontspannend tot op een bepaald punt. Het neemt mijn tijd gewoon iets te dikwijls over en dat is zonde. Dus: wat ik doe op sociale media moet me iets opleveren (ontspanning, inspiratie, interactie,…). Daarbij hoort dat ik me graag hou aan geen internet gebruiken voor en tijdens het ontbijt en na 23u de schermen te verbannen. (Dit lukt mij eigenlijk al vrij goed maar wou het alsnog delen.)

Prioriteiten stellen en plannen.  

Prioriteiten behoorden tot de minimalism challenge en ever since ben ik ervan overtuigd dat het beter is om op een paar dingen te focussen en die dan goed te doen door er je tijd aan te besteden. Het plannen hangt dan weer samen met de bullet journal. Vooral ideeΓ«n opschrijven en er een plaats aan geven lijkt me productiever dan ze te laten verwelken in mijn hoofd. Het lijkt mij al een eerste stap naar het uitvoeren.

Wat zijn jullie werkpuntjes voor 2017?

Liefs, Stefanie

Foto’s: 1,2,3

 

 

 

 

10 comments on “Some inspiration for the new year | It’s a knot”

 1. gentillinne schreef:

  Super leuk artikel, Stefanie! Hopelijk, kan je deze dingen ook allemaal behalen, en voel je je aan het eind van dit jaar ontzettend gelukkig omdat het je is gelukt! πŸ™‚ Dat puntje van, minder nutteloze uren op de social media, daar zou ik mezelf ook aan moeten houden! Xxx liefs

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Dank je wel! Dat is weer enorm lief van je. πŸ™‚ Haha en velen met ons, daar twijfel ik niet aan. πŸ˜‰ β™₯

 2. esteejanssens schreef:

  Allereerst, de beste wensen in het nieuwe jaar en dat al je dromen mogen uitkomen! Wauw, wat een leuke blogpost, hopelijk mogen ook deze motivaties goed uitdraaien. Dikke kus

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Right back at ya!! Heel fijn om te horen. πŸ™‚ Dikke kus terug X

 3. justaxelle schreef:

  Ooh leuk artikel Stefanie! Kan me er best in vinden! Heb een heel lijstje met boeken die ik nog graag wil lezen, maar het ‘komt er nooit van’… jammer maar helaas. Tijdens de lesvrije week ga ik proberen er werk van te maken. Ik wens je nog heel veel succes met de examens, en met het behalen van je doelen! xx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Oh dat lijstje, same here! Haha ja, ik weet ook al welk boek ik ga lezen dan. πŸ˜€ Dank je wel voor het complimentje + jij ook nog heel veel succes! β™₯

 4. Naomi schreef:

  Gogogo met die voornemens! En als ze niet lukke is dat helemaal niet erg. Just love yourself en de rest volgt wel πŸ™‚
  Mijn enige voornemen dat echt MOET gebeuren dit jaar: opnieuw studeren πŸ™‚
  Al de rest is optioneel maar leuk meegenomen.

  xx Liefs,

  1. itsaknotstefanie schreef:

   (Ik noem het niet graag voornemens omdat het eerder lopende processen zijn dan dingen die ik vanaf nu wil beginnen doen. Dat terzijde. πŸ˜‰) Heel erg bedankt! Alleen jammer dat dat niet ‘just’ of zomaar gaat. Eerste werkpuntje dus! Hihi jeuj medestudent in wording, you go girl! ❀️

 5. Meer lezen, schrijven en prioriteiten stellen, daar ben ik het helemaal mee eens! Blij om nog eens een Belgische blog te vinden die in het Nederlands geschreven is! X

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Hey Nathalie, fijn dat je dat apprecieert! In het Nederlands kan ik me beter uitdrukken en daar draait het bloggen om voor mij. πŸ™‚ Yes, laten we dat dan maar gewoon doen! πŸ˜€ X

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)