Raw vegan beetroot cheesecake #zerowastechallenge & winactie 

1. Verpakkingsvrij winkelen 2. Cheesecake met rode biet = roze cheesecake! 3. Mijn allereerste samenwerking! 4. een GIVEAWAY! Als je mij al een tijdje volgt, weet je waarschijnlijk dat ik wel mijn ideeën heb over het milieu en de problemen hieromtrent. Mijn strategie is mijn mening laten horen wanneer het gepast is en zelf (kleine) stappen zetten om mijn steentje bij te dragen. Daarnaast experimenteer ik graag in de keuken, het allerliefst met veganistische recepten. Wat je misschien ook weet, is dat ik DOL ben op cheesecake. Deze 3 kenmerken komen samen in deze blogpost. Een recept voor cheesecake met als niet-zo-secret ingredient rode biet. CONTENT, de Leuvense verpakkingsvrije winkel daagde me uit om een recept klaar te maken met alleen maar ingrediënten uit hun assortiment. Bovendien is rode biet een lokaal en seizoensgebonden product. Benieuwd geworden? Klik dan snel op lees verder! 
#zerowastechallenge

Oh wat was ik blij met de vraag van CONTENT of ik de zero waste challenge wou aangaan! Niet alleen omdat dit projectje de eerste samenwerking is op mijn blog, ook omdat ik het oprecht een heel tof idee vind. Heb jij er ook al over nagedacht om verpakkingsvrij te winkelen of ben je al trouwe klant bij een/deze verpakkingsvrije winkel maar twijfel je eraan of je zo wel iets kunt klaarmaken thuis? Doubt no longer! Ik laat je zien hoe je een cheesecake maakt met rode biet. De inkopen hiervoor deed ik enkel bij CONTENT. (water komt gewoon uit de kraan, gelukkig)

Waarom rode biet?

Rode biet is in seizoen momenteel én nieuw in het assortiment. Voeg daaraan toe dat het roze/rood is en je eten hierdoor vrolijk gekleurd wordt en we hebben wat mij betreft genoeg redenen om dit product te gebruiken. Gelukkig voor ons is het ook nog eens lekker!

Ingrediënten voor een taartvorm met een diameter van 24cm
 • 3/4 cup* amandelen (120gr)
 • anderhalve cup dadels (260gr)
 • 3 cups cashews (480gr)
 • 3 à 4 kleine rode bieten
 • ongeveer 1/3 cup kokosbloesemnectar (50ml)
 • 3 eetlepels citroensap (1 citroen dus)
 • 3 eetlepels water
Werkwijze
 1. Om te beginnen begin je minstens 2 uur op voorhand met de cashews te weken. Hiervoor doe je ze gewoon in een kom met warm water.
 2. Als het zover is, ontpit je de dadels.Vervolgens doe je de ontpitte dadels (eventueel in stukjes getrokken) en de amandelen in de keukenmachine**. Op een gegeven moment zal het waarschijnlijk een bol vormen en dan weet je dat het klaar is.
 3. Plaats het ‘deeg’ in een met bakpapier beklede taartvorm en druk en vorm tot een taartbodem.
 4. Tijd voor de vulling: ten eerste giet je de kom met cashews af. Schil en snijd de rode bietjes in stukjes. Draag hierbij een schort want dit zou wel eens rode vlekken kunnen maken op je kledij! 
 5. Cashews + gesneden rode biet + kokosbloesemnectar + citroensap + water in de keukenmachine en laten draaien. In mijn geval moest ik de machine af en toe wel eens stopzetten en roeren maar over het algemeen ging dit redelijk vlot!
 6. Eens je een crèmige substantie bereikt, verspreid je deze over de taartbodem.
 7. Dit moet nu minstens 8 uur, het liefst ’s nachts, in de koelkast hard worden.
 8. Ziezo, een rauw veganistische best wel gezonde roze cheesecake. YES.

Over de smaak: als je van rode biet houdt, houdt je hoogstwaarschijnlijk ook van deze cheesecake. Ikzelf vindt het er dus fel naar smaken, de second opinion (van mijn vriend) vindt dat niet per se. De third opinion (mama, een absolute groenteliefhebster) vindt het heerlijk. Conclusie: je zult het zelf moeten testen!

*Je kunt ook een grote theetas gebruiken of je kunt Mr. Google gebruiken om te converteren 😉 Voor het gemak zet ik de hoeveelheden erbij die op het kassaticket staan, deze kunnen met een korreltje zout genomen worden.  **Misschien werkt een sterke blender ook. Jij kent je materieel sowieso het best.
Winactie

Heb jij nu ook zin gekregen om deze taart op een verpakkingsvrije manier klaar te maken? Misschien wil je CONTENT graag ontdekken of ben je gewoon een rationeel denkende consument die graag een korting krijgt. In ieder geval heb ik topnieuws voor jou…

Ik mag een bon weggeven ter waarde van €24,95. De bon is geldig tot 31 augustus 2016. Hoe je dit kunt winnen?

 • de facebookpagina van CONTENT liken. Go show them some love en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van dit topinitiatief!
 • mij volgen op instagram &/of twitter &/of je aan de rechterkant van deze pagina via e-mail inschrijven om mijn blog te volgen (als je dat leuk vindt en een beetje thuis bent in het bloggerwereldje of het graag wilt ontdekken & daarbovenop een bijna-twintig-jarig meisje blij wilt maken)
 • laat hieronder in een reactie weten dat je meedoet!

Ohja, de actie begint nu en eindigt over 2 weken op 1 juni. Ik zal de winnaar contacteren via facebook. Wie weet verstuur ik de bon binnenkort wel naar jou!

Het eerste puntje is verplicht, tot het tweede kan en wil ik niemand verplíchten.

Zo, dat is mijn verhaal. Heb jij iets te vertellen over verpakkingsvrij winkelen of cheesecake? En ga je ‘m zelf eens proberen? Stel dat je een foto deelt op instagram, dan zou het leuk zijn als je de hashtag #verpakkingsvrijewinkel gebruikt, zo kan ik het terugvinden!

Dat ik reeds vóór de samenwerking al fan was van CONTENT, kun je trouwens hier lezen 🙂

Veel liefs, Stefanie

instagram ◊ twitter ◊ bloglovin

Het recept vond ik via Pinterest. 

 

22 comments on “Raw vegan beetroot cheesecake #zerowastechallenge & winactie ”

 1. Ilse schreef:

  Ik ga je receptje zeker eens proberen, ziet er lekker uit en superleuk zo’n roze kleurtje :).
  En natuurlijk doe ik graag mee aan de wedstrijd!

  1. Heel leuk om te horen!! Tof dat je meedoet 🙂 Zou je misschien je achternaam nog kunnen reageren, ik vermoed dat er meerdere Ilses zijn die Content liken 😉

 2. petra vreys schreef:

  Count me in !

 3. Astrid Volders schreef:

  Wat een heerlijke taart! enkel jammer dat ik geen keukenmachine of sterke blender heb (al staat het wel al enige tijd op mijn verlanglijstje) Ik doe ook graag mee aan de wedstrijd 🙂

  1. Ik heb ook lang zonder gezegen, ik begrijp het dus goed. Gelukkig kun je ook zonder leuk winkelen bij Content 😄 Leuk dat je meedoet!

 4. Katrien schreef:

  Ziet er super uit! Ga ik zeker ook een keertje proberen! 😉 van content ben ik al van hun start grote fan, dat is geen geheim! Ik waag mijn kans met deze winactie!! Thank you!

 5. Anouk Labey schreef:

  Zalig recept en wat een fijne blog! 😀 Ik ben zelf ook fan van de content en ben er wekelijkse klant, natuurlijk doe ik mee met deze winactie! 🙂 Hartelijk bedankt!

  1. Oooh dankjewel! Heel leuk hoor 😄

 6. Jill schreef:

  Dat receptje ga ik zeker eens proberen in de zomer, Stefanie! Trouwens, hoe heette die musical nu weer waar wij ooit samen naar zijn gaan kijken? Ben ik al heel de dag over aan het nadenken! Ps: uiteraard doe ik mee aan de wedstrijd, if you never try you never know he 😉 Kus!

  1. Leuk dat je meedoet, Jill 😀 Peter Pan in de Studio 100 versie! Hihi! Kus en succes met de examens 🙂

 7. justaxelle schreef:

  Wauw wat een leuke actie, heb wel al eerder van de winkel gehoord maar ben er nog nooit langsgeweest (shame on me!). Ik doe supergraag mee aan de actie & heb hun facebookpagina geliket. Ik volgde je al op Instagram, en nu ook hier :). Die bietencake ziet er trouwens superlekker uit, is een receptje om te onthouden voor na de examens! XX Axelle

  1. Super dat je meedoet, Axelle!! Hihi heel lief, dankjewel 🙂 En goed idee X

 8. gentillinne schreef:

  Na het lezen van deze post blijf ik bij mijn menig dat verpakkingsvrijewinkels er heeeel leuk uit zien!! (Alleen mega jammer dat er hier in mijn kleine dorpje weinig van te zien is!) Maar hé, die cake ziet er ook echt meeeeega lekker uit! Xxx

  1. De opmars is wel bezig, wie weet komt er een tijd waarin we er gewoon niet meer omheen kunnen 😉 Ooh dankje! xxx

 9. Marjolein schreef:

  Zo’n leuk recept!! Ik ga het nu uitproberen, nooit genoeg snacks voor tijdens de examens 😉 ik doe mee!! Dikke kus!

  1. Oh Mari, leuk! Ben zo benieuwd wat je ervan vindt 🙂 xxx

 10. Nicole Frissaer schreef:

  Het ziet er heerlijk uit ! Ik probeer het zeker uit voor m’n dochter die gek is op taartjes !! En op verpakkingsvrij winkelen!
  Ik doe ook graag mee aan de wedstrijd.

  1. Welkom in de winactie 😉 Leuk dat je nog meedoet, hopelijk hebben jij en je dochter plezier van de taart!

 11. Ik doe ook graag mee aan de actie! 😉

  1. Ik kan niet op je domein om je naam te weten te komen, als je dit ziet, laat je dit dan even weten? 🙂 Anders kan ik niet controleren natuurlijk…

 12. lotte schreef:

  Hoi!!

  Ik doe ook graag mee!! Leuk initiatief!! TOP
  Receptje probeer ik ook graag eens uit!

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)