My very merry Christmas 2016 

Processed with VSCO with m5 preset

“Ja, Stefanie, ik heb ook Kerstmis gevierd. Zo veel bijzonderder zullen jouw kerstfeesten wel niet geweest zijn.” Het is een beetje gek, schrijven over iets wat bijna iedereen (ik schat 99% van mijn lieve lezers) ook heeft gevierd. En toch zijn de kerstdagen voor iedereen anders. Andere plannen, andere tradities, andere gevoelens. En dat families heel erg verschillen, dat moet ik zeker niet uitleggen. Mijn kerstdagen waren prachtig. Waarom kun je lezen en foto’s kun je zien na een klikje…

Het is even geleden dat ik een blogpost online zette, er is in ieder geval meer tijd over gegaan dan gewoonlijk. Blame it on the deadlines, baby. Deadlines zijn er om te halen -ook om je leven even on hold te zetten blijkbaar- dus deed ik dat maar. Op de Facebookpagina van mijn blog, plaatste ik vorige week een paar van mijn favoriete kerstliedjes. Daarnaast beantwoordde ik vragen van de Christmas tag. Like je de pagina van It’s a knot al? 

Dat ik uitkeek naar Kerstmis was dus wel al duidelijk. Maar dat Kerstmis niet voor iedereen een sprookjesfeest is, dat wil ik toch ook wel even zeggen. Hoe vrolijk ik ook een gift guide maak, cadeautjes vraag, koop, inpak en geef, ik weet heel goed dat dit niet voor iedereen aan de orde is. Ook dát is Kerstmis; beseffen dat jouw leven lang niet zo slecht is. En even eerlijk: hoe magisch jouw Kerst moet zijn en is, bepaal je toch zelf? 😉

Voor mij en mijn familie was het het eerste kerstfeest zonder mijn grootvader. Hij stierf vorig jaar op 31 december, daarom was het op kerstdag ook een jaar geleden dat ik hem voor het laatst zag. Die laatste kus, knuffel, “ik laat wel iets weten of ik kan langskomen tijdens de examens” en “dag vake!” zal ik nooit vergeten. Het kerstfeest met een lege plaats aan tafel en meer stilte dan anders maakte het weer heel echt dat hij er al bijna een jaar niet meer is. Ik liet tijdens de kerstdagen meerdere keren tranen ontsnappen. Om die reden hadden we afgesproken om dit jaar geen cadeaus te geven op het feest. En guess what, dat mis je niet hoor. Samen lekker en veel eten, veel lachen en oude foto’s bekijken, dat zijn de dingen die er echt toe doen.

Tijdens de andere 3 kerstfeestjes werden er wel cadeaus gegeven. Bij Abels familie voel ik me een verwend nest. Ikzelf heb een kleine familie maar nu krijg ik plots cadeaus van het vriendje zelf, zijn ouders, grootouders, tantes, broer en zus. Moet je eens nagaan hoe gek het voor mij is om plots zoveel te krijgen. Het was overigens de tweede keer dat Abel en ik samen Kerstmis vierden (de derde Kerst sinds we samen zijn maar 2 jaar geleden was het nog maar een relatie van 2 maanden…) en ook dát vond ik heel bijzonder. Genoeg redenen om het hele weekend op wolkjes te lopen. Op de tranen na dan maar ik weet 100% zeker dat mijn grootvader mij gelukkig wou zien deze Kerstmis. 🙂

img_9561

Cadeaus geven vind ik trouwens nog leuker dan ze krijgen. Zien hoe gelukkig mensen zijn met wat jij voor hen met veel zorgvuldigheid uitkiest, geeft zo’n voldaan gevoel!

Een laatste overheersend thema het voorbije weekend was mijn keuze om vegetarisch te eten. Als enige vegetariër op iedere bijeenkomst kun je niet verwachten dat het hele menu aan jouw wensen is aangepast. Dat ik bij iedere gelegenheid van elk deel kon meegenieten was dus heel mooi. Kaaskroketten, soep zonder balletjes, kleine veggieburgers bij de gourmet, pasta met champignons,… Ook mijn maagje was zeer gevuld. 😀 Dit even vermelden is mijn manier om nog eens danku te zeggen voor de moeite.

Conclusie van dit alles: ik ben ongelooflijk dankbaar. Je kunt dat zo hebben he, het gevoel van “aan wat heb ik dit verdiend?”. Er werd de voorbije kerstdagen enorm goed voor mij gezorgd, Steffie is een happy kiddo. Was jouw weekend ook zo geslaagd?

Only 361 days left until Christmas Eve…

Sincerely yours, Stefanie

2 comments on “My very merry Christmas 2016 ”

  1. justaxelle schreef:

    Oh hoe mooi geschreven, word een er een beetje stil van! Ondanks dat het zeker niet allemaal om cadeaus gaat, heb je toch hele leuke dingetjes gekregen! Geniet nog van de feestdagen xx

    1. itsaknotstefanie schreef:

      Ja, klopt zeker! De cadeaus passen allemaal zo goed bij mij, love it 😀 En wauw, prachtig compliment, dankje! Doe zeker hetzelfde en nog veel succes met de fijne blok xxx

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)