My summer 2016 story | Chapter 5 

img_7373-1“Het laatste hoofdstuk van mijn zomerverhaal 2016!”, zei ze met gemengde gevoelens. Mijn vakantie duurt nog 2 weken maar dit is wel degelijk het laatste deel. Hoezo? Wel zo: de komende 2 weken verlaat ik eindelijk het oude vertrouwde België. Zowel de reis naar Slovenië en de last minute geboekte citytrip naar Rotterdam verdienen eigen blogposts. Ik heb zin zin zin in avontuur! Eindelijk! 😀 De laatste weken van het beste maken van mijn staycation meets work waren verre van stom. Neem je mee een kijkje?

Op Pukkelpop at ik bij het avondeten roze pickels, heerlijke dingen! Het eerste wat ik dacht toen ik ze zag liggen was “oooh daar is Estée zo gek op!”. (Zeker iets met heel veel YouTube kijken…) Nadat ik haar hierover tweette, maakte ze mij met haar retweet zo blij als een kind op de kermis.
Last minute toch nog iets geboekt met Abel: een citytrip naar Rotterdam (hostel met huiskat! wiiii!) en waarschijnlijk een uitstapje naar Den Haag.

Mini shopping trip in m’n uppie. Er waren een paar dingen in de stad die ik gewoon eens wou gaan bekijken (de Hunkemöller collectie van Anna Nooshin o.a.) en ondertussen haalde ik eindelijk de grotere versie van deze hele goede parfum!
Na veel te lang zonder elkaar eindelijk een date met de vriendin waar ik altijd naast zit in de les. Vakantie is wennen als je elkaar normaal iedere dag ziet. Ik zou Elllen mijn studiebuddy kunnen noemen maar dat is een enorm understatement. 😉

Na het werk was het het plan om te voet naar een vriendin te stappen voor een vriendinnen-pizza-kampvuuravond. Het was echter bloedheet en dus ook te heet om door de open velden te wandelen. Ik genoot er ff van maar was toch blij dat ze me tegemoet kwamen met de auto, mijn heldinnen. Een bbq (leve het bestaan van veggie balletjes!) en pre-verjaardagsfeest voor mijn grootmoeders 70e verjaardag. Tevens de avond na Abels laatste examen. Je begrijpt dat ik heel gelukkig was. 😉

Eindelijk nog eens samen door het park slenteren en geen haast hebben. Ik heb het gevoel dat er in ieder hoofdstukje wel een foto van deze plek zat. De natuur (aangelegd, in stadsgebied maar dan nog…) blijft me verwonderen.
1 van de pogingen om uit dit boek te leren… Als ik me slapjes voel werkt een beetje Alpro Go On met fruit en een gemberthee (die van de Hema is heel lekker als je van gember houdt!) heel goed!

Net zoals een wandeling. Deze kleine schat kwam onder een geparkeerde auto vandaan en ik kon het niet laten om hallo te zeggen en te aaien. Dat beviel blijkbaar goed aangezien hij/zij zich neerlegde voor mijn voeten… Katten zijn zo’n gekke beesten. ♥ Over onze dag in Brussel kon je hier al lezen.

En als je het nog niet wist nadat ik het al dagen van de daken schreeuw: ik ben verslaafd aan Gilmore Girls. Ontbijten tijdens een aflevering is dan ook favoriet geworden. 😉
Dinner date met mijn oudste vriendinnetje. Oud als in onze vrienschap is oud. Maar zeker niet versleten!

Een luie zaterdagochtend in bed waarop ik een inhaalbeweging deed met blogs lezen. ’s Namiddags maakte ik mijn kleerkast leeg (en papa brak ‘m af, joepie!) en fietste ik naar Abel. Spontane dingen doen = vakantie.Mijn oude kleerkast was veel te groot, was voor de helft leeg, was lomp en donker. Het stond met andere woorden gigantisch in mijn weg. Na jaren zeuren kon ik mijn ouders eindelijk overtuigen om ‘m weg te halen. De ochtend dat Abel en ik gingen verven, kwamen ook mijn nieuwe All Stars aan. Hoe comfortabel kunnen schoenen zijn?!

Over de veranderingen op mijn kamer, schrijf ik later zeker nog een artikeltje. En Abel, nog eens bedankt voor de enorme hulp! (#couplegoals of niet soms? 😉 )

Voor de verjaardag van mijn beste vriendin (Hoi Siel!) organiseerde ze een picknick in het stadspark. Na daar een heel gezellige middag te hebben, ging ik nog met een paar vriendinnen een ijsje eten op een boot op de Vaart. Bij Matadi eet je je bolletje goddelijkheid op het dek terwijl de eendjes vrolijk rond jou zwemmen. Bovendien vind je hier bijzondere smaken, altijd een extra troef!

Abel helpen met het verven van zijn studentenkamer, nog een dag werken en weg ben ik! Op naar Slovenië! Vrijwilligerswerk in een ‘sustainability park’, een week met vriendinnen en bijleren over het milieu. Adventure is calling! Tips voor  Rotterdam en Den Haag zijn altijd welkom. 😉

Veel liefs, Stefanie

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)