My summer 2016 story | Chapter 4 

Chapter 4 alweer… Ik had het gevoel alweer veel te vertellen te hebben over de voorbije 2 weken dus vond ik het tijd om de foto’s te delen. Veel werken, lekker koken, veel afspreken, Pukkelpop,… De vakantie vliegt voorbij and the best is yet to come. Vakantie deel 4:

Net vóór ik vertrok naar mijn studentenjob, werd dit pakketje nog afgeleverd. Prachtige oogschaduw en als verrassing een persoonlijk kaartje, de dag kon op dat moment niet blijer beginnen! Tijdens het opruimen kwam ik de bezittingen tegen waar ik al 13-jarige oh zo trots op was. 😉 Verder hielp ik mama nog met het verven van de woonkamer. Gewoon omdat we van het principe zijn “wat je zelf doet, doe je beter”.

Abel en ik spraken af voor een lunch in Leuven en deze “veggie tapas bagel” bij Nosh was de uitkomst daarvan.
Een leuke zomerse namiddag met een vriendin die ik tijdens het academiejaar amper zie, daar hoorde een cocktail bij. ’s Zomers is er niets beter als je moet bijpraten. 😀

8 & 9 juli ging ik 2 dagen met mama naar Gent. (Ja, alweer naar Gent hihi. Ik ben daar graag en zowel mama als ik hadden er nog veel te ontdekken.) De eerste dag kwamen we rond de middag aan en gingen we na de lunch gewoon aan de wandel. In het hotel kregen we een stadsgids en een kaart waarmee we eropuit trokken. Uiteindelijk belandden we op het dakterras van de Vooruit.

Avondeten deden we bij De Kastart. De spaghetti van het huis werd me getipt als de beste van Gent en wauuuwww lekka lekka die saus!
De volgende ochtend ontbeten we bij Alice. Het eten was ten eerste ontzettend lekker en heel goed bij prijs. Dat de serveersters rondliepen in Alice in wonderland jurkjes en een grote witte strik in hun haar droegen, dat deed me van de zaak houden. En het schattige interieur. Niet kitscherig, gewoon authentiek en cute omwille van de pastelkleuren.Na de lunch namen we de trein naar de zee naar mijn grootouders om daar nog een nachtje te logeren. Het was een prachtige zomerdag en de namiddag op de dijk, inclusief een ijsje, deed enorm veel deugd.

De volgende dag moest ik ’s avonds naar een infosessie over de reis naar Slovenië. Het is de eerste keer dat ik op vrijwilligersreis ga met Bouworde dus het is allemaal nog wat afwachten (spannend!) maar na deze avond heb ik er wel vertrouwen en éxtra veel zin in. 😀 Omdat we toevallig alle vier (3 vriendinnen konden er niet bij zijn) nog honger hadden na de info, trokken we naar de chocoladebarDe volgende dag was eentje van opruimen, luieren en de tijd die voorbijvliegt. ’s Avonds smulden mama en ik van deze heerlijke sushiboot. Eindelijk de vervulling van mijn cadeau voor moederdag, dat was namelijk een Social Deal voor een 3 gangendiner in een Leuvens sushirestaurant.

Tussen het werken door, ‘vierde’ ik mijn vrije zondag met pannenkoeken. Vegan cacao pancakes om volledig te zijn haha. ’s Namiddags brachten Leonie en ik een bezoekje aan de swan market in Antwerpen. Zoveel yummy eten daar! Op instagram kun je zien hoe ik genoot van mijn avocado-ijsje. 😉 Een dagje alleen thuis begon met een iced latte (altijd met plantaardige melk), een hartje van kaneel en er foto’s van trekken op bed. #bloggerlife Ik zag Abel terug en na lunch in het park, gingen we nog een paar winkels in. In de Fnac, kon ik The Cursed Child voor het eerst aanraken en aanschouwen. Dat mijn boek maar snel uit is want ik wil weer Harry Potter lezen! 😀

Ook ging ik langs Content want dat was heel lang geleden en deze meid kan niet zonder haar muesli en noten. Als avondeten at ik een restje met zelfgemaakte vegetarische (veganistische om exact te zijn) worstjes.

Daarnaast waste ik eindelijk eens mijn kwasten uit. Gewoon met babyshampoo. Dat rook niet alleen heerlijk, het werkte ook heel goed.  Woensdag had ik voor het eerst in lange tijd niets buitenshuis te doen of nog iets op te ruimen of leeg te maken. En of ik daarvan genoten heb! Uhm ja, zie je dat boek? Ik vind er niks aan maar vind het echter wel tijd om mijn rijbewijs te behalen. Of toch zeker het theoretisch examen af te leggen om vervolgens te slagen en op mijn gemakje te wennen aan een auto en de openbare weg. Ik kijk niet bepaald uit naar het leerproces. Eenmaal ik taxi mama en papa minder moet gaan lastig vallen, zal ik daar wel heel blij om zijn.

’s Avonds stak ik tijd in het maken van een buddha bowl (♥) en genoot ik daarvan terwijl ik The Get Down keek op Netflix. Donderdag was gereserveerd voor een dag Pukkelpop maar daar wil ik later nog een apart artikel over delen. Bij deze alvast een kiekje van badgal Riri.

Vrijdag moest ik bekomen van de lange donderdag en keek ik The Get Down af, begon ik aan Gilmore Girls en las ik blogs tot het tijd was om me klaar te maken voor hetgene waar ik zoveel nood aan had: een dinner date met mijn beste vriendin. We belandden (voor mij weeral) bij de chocoladebar. ‘Oeps’ 

Dit weekend is volledig toegewijd aan werken en daarna begint de thuis productief zijn & ’s avonds afspreken-cyclus opnieuw. Wanneer mensen vragen “hoe was je vakantie al?” dan kan ik maar 1 ding besluiten: “ik werk en ik geniet“. Hoe is jouw vakantie nog geweest?

Sincerely yours, Stefanie

6 comments on “My summer 2016 story | Chapter 4 ”

 1. MyStyleMichelle schreef:

  Zo veel lekker eten! ♥ Leuk om te lezen 🙂 Xxx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Hihi ja, ik geniet er wel echt van deze zomer (of altijd…) 😀 Dankje! X

   1. MyStyleMichelle schreef:

    Moet je ook zeker doen 🙂 Xxx

 2. justaxelle schreef:

  Mmm krijg hier spontaan honger van haha! Geniet er nog van Stefanie! 😀

 3. gentillinne schreef:

  (Oh my, Camprock was echt zaaalig vroeger, hihi!). Het blijft altijd super fijn om te lezen hoe je zo veel lekkers eet en geniet van de zomer (zoals het moet natuurlijk!!). Oh, en dat vrijwilligers werk, daar ben ik best wel benieuwd naar :)! Geniet er nog van! xxxx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Zo lief!! Ik ga er sowieso over schrijven na de reis maar ga ook op voorhand al een stukje proberen te schrijven over het vrijwilligerswerk/project. 😉 Dankje, geniet jij ook nog maar van die laatste dagen vakantie! X

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)