March ’17 highlights & favourites + exciting life update 

  
Hop, stilte doorbroken. Het is alweer begin april en dus tijd om terug te blikken op maart. De maand waarin mijn enthousiasme om de lente weer kon zegevieren! Tussen het schoolwerk door deed ik allerlei leuke dingen (highlights, weet je wel), kocht ik dingen die nu mijn favorieten zijn voor dit artikel en maakte ik leuke plannen. Ohja, ik kreeg ook heel leuk nieuws! Read on…

Al maanden keek ik ernaar uit en 3 maart was het eindelijk zover: het concert van The Weeknd in Antwerpen! Schitterend concert, show maar niet overdreven en gewoon steengoed. Alvorens de metro naar het Sportpaleis te nemen, aten we pizza bij Del Popolo. Beetje slap wel maar niet slecht. 🙂

Voor een opdracht voor Academisch Frans, ging ik met 2 anderen naar Dynamo in Brussel. Zij doen aan straathoekwerk, hier en verspreid over alle continenten. Een plek waar veel verhalen samenkomen dus. Er hingen zelfgeschreven quotes aan de muur en deze sprak mij enorm aan. 9 maart was Abels 21e verjaardag. We hadden overdag allebei veel les/werk dus vierden we ’s avonds met een kookavondje. Lenterolletjes met sojasaus zijn altijd heerlijk! Ik schreef lang geleden eens een recept hiervoor uit. Deze waren met tofu (scrambled tofu met heel veel curry!), glasnoedels en wokmix-groentjes.

Het was lang geleden en dat maakte de zaterdagvoormiddag met mama in de stad extra leuk! Na het shopgedruis, aten we heerlijke salades bij Lettuce. Lettuce is een nieuwe hotspot in Leuven waar je voor vegetarische versies van het menu 1.5 euro minder moet betalen. Praise the lord voor dit. Het eerste ijsje van het jaar! Naar goede gewoonte bij het Galetje en altijd Ferrero-ijs.

*lacht met zichzelf omwille van alle eetfoto’s* De beste avonden zijn de reunietjes met mijn beste vriendinnen sinds het middelbaar! We maakten samen vegetarisch taco’s. Wat we er allemaal indeden in plaats van gehakt, vertel ik je in een volgend Dagen Zonder Vlees-artikel. Maar dat het om te smullen was, maakt deze foto wel duidelijk denk ik. 😉 img_1132-1Niet alleen jazzdans, ook jazzmuziek vind ik geweldig. Abel en ik wouden Leuven Jazz niet voorbij laten gaan zonder een concert bij te wonen. En dit is een typisch tafereel voor ons: bier voor Abel, witte wijn voor mij.

Die gezellige avondjes met vriendinnen waren er eigenlijk nog meer de voorbije maand maar die waren blijkbaar zo fijn dat ik er geen foto bij kan plakken.

Favourites
  • Tijdens dat ene shoppingtripje op die zonnige lenteochtend kocht ik bij Kruidvat een flesje rozenwater. Zomaar, uit nieuwsgierigheid en ook wel omdat het toen slechts €1,99 kostte. (Normaal rond de €4 dus sowieso een koopje!) Wat blijkt? Rozenwater is een magisch middeltje dat je voor allerlei beauty doeleinden kunt gebruiken. Ik gebruik het nu als ontschminker. 2 scheutjes op een watje en hup, weg zijn de face goods (dus niet de oog make-up). Wanneer je ook foundation draagt, lijkt het me fijn om rozenwater te gebruiken als twee reiniging. Dus na je gewone remover om zeker te weten dat je gezicht schoon is. 
  • Ook gebruikte ik eindelijk de Dille & Kamille-cadeaubon die ik vorig jaar kreeg voor mijn verjaardag. Daarmee kocht ik o.a. 2 houten lepels en 2 duurzame rietjes. Ze zien er niet alleen leuk uit, die lepels eten ook verrassend fijn. En wanneer je iets drinkt met de rietjes heb je geen last van metaalsmaak of iets dergelijk. En eerlijk gezegd: het is ook véél aangenamer dan zo’n slap plastic rietje.
Life update

OUT OF MY COMFORT ZONE. Dat is het helemaal. Ik ga op Erasmus naar Reims in La Douce France. (Champagnestreek, nom nom) Soms denk ik “wat? Ik op Erasmus? Wat heb ik nu weer gedaan??”. Gelukkig is die gedachte maar zeldzaam en voel ik vooral kriebels voor dat nieuwe leventje. Een half jaar weg uit ‘de sleur’, (hopelijk) heel goed Frans gaan spreken, voor het eerst op kot en dan meteen in een -zo te zien- prachtige Franse stad. Maar dus ook een semester weg uit mijn comfort zone. Dat voelt gek maar ook goed. Het is iets wat ik voor mezelf doe, weg van mijn warme nest, van de plek waar ik zoveel mensen ken. En ik weet gewoon dat dat mij enorm veel deugd gaat doen! Ik kan al niet wachten om veel fotodagboekjes, Franse hotspots en andere verhalen met jullie te delen *springt op en neer* 😉

Maar vooraleer ik aan dat Erasmusavontuur begin, heb ik nog  (net geen) 2 maanden vakantie. Daarin hoop ik veel te werken maar er zijn ook al plannen gesmeed voor de zomervakantie: 7 dagen in Bilbao met Abel! Ja, die jongeman ga ik natuurlijk enorm missen daar in Reims. Daarom ben ik extra blij dat we nog een week onder ons 2 weggaan. Als je lievelingsband niet naar jou komt, ga jij naar je lievelingsband. En dus gaan we voor Abels favoriet, The Killers, naar Bilbao BBK, een 3-daags muziekfestival. En omdat vakantie fijn is en ik al heel lang eens naar Bilbao wil, gaan we dus een week. ZIN IN

Wanneer het wat stiller is op mijn blog, weet je nu hoe dat komt: ik ben druk in de weer om alles voor Erasmus in orde te krijgen. 😉 Was jij ooit al in Reims of Bilbao?

Liefs, Stefanie

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)