Yes, we’ve survived the cold. Let’s enjoy springtime!

Vage titel? Je kunt het ook lezen als “een streepje zon en al 2 dagen geen regen, het is lente!”-enthousiasme. Want dat enthousiasme heb ik dus heel goed te pakken. Ik merk meteen een verschil in mijn eigen stemming maar vooral in die van anderen. De zon komt piepen en iedereen lijkt zijn zorgen even te vergeten, is beter gezind en vriendelijker. In dit artikel vertel ik je meer over de lente en deel ik een bijpassende afspeellijst. Zo’n random artikel waarin ik vanalles en nog wat deel en gewoon schrijf, was al veel te lang geleden. Dankje, lente!

Mijn zorgen lijken lichter of minder belangrijk, de tijd spant niet meer zo want de dagen zijn nu écht langer aan het worden. Dat ik geen uren meer verlies aan terug opwarmen na 2 minuten buiten te zijn, maakt natuurlijk ook een groot verschil. Waar woensdag alles nog tien keer erger leek omdat buiten alles nat en donker was, maakten de wolken donderdagnamiddag plaats voor de zon. Wolken in de lucht én wolken in mijn hoofd welteverstaan.

Wat ik echt niet kon laten, was een lentewandeling. Na een namiddagje binnen studeren de zonsondergang zien in het park, dat is zo’n typisch klein dingetje waar ik gelukkig van word. Blauwe lucht, gele gloed op de natuur. En goede muziek in mijn oren. Al zette ik die koptelefoon ook wel een tijdje af om naar de vogeltjes te luisteren. De fluitende vogels zijn terug. Dit vind ik een van de heerlijkste momenten, het moment dat je dat beseft. Want het is ook het moment dat je de winter overleefd hebt. We came, we see, we conquered (winter and enjoyed spring). 

Genoeg triomf, terug naar die goede muziek. Het is ook alweer een tijd geleden dat ik nog een afspeellijst deelde. Ik heb er weer eentje waar ik best wel trots op ben: Slow but steady. Ik verzon deze naam heel snel op een dag in januari, uhu, een studeerdag. Ik studeer vrij traag maar -naar wat ik graag geloof- wel efficiënt en het gaat vooruit. Ah die contradictie, love it. Slow but steady, dit klinkt ook als een fijne manier van leven. Rustig zijn en stilstaan bij de mooie dingen maar tegelijk ook niet omkijken en gericht op de toekomst je ding blijven doen. 

In de afspeellijst zitten mijn eeuwige favorieten zoals Florence + the machine, Ben Howard en The XX maar ook recentere ontdekkingen zoals Solange (die Knowles zussen ♥).

Loop jij ook meteen zo hard van stapel als de lente zich nog maar een beetje laat zien? Krijg jij er opruimwoede van of krijg je -net zoals ik- het gevoel de wereld aan te kunnen?

Sincerely yours, Stefanie

6 comments on “Yes, we’ve survived the cold. Let’s enjoy springtime!”

 1. Chelsey schreef:

  Wat een heerlijk artikel! Ik word ook vrolijk van de langere dagen en meer zon 🙂

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Dankje, fijn om te horen ☺️ Yes, number 1 mood boosters!

 2. Naomi schreef:

  voeg ook maar toe LANY met Pink Skies! Mijn favo nummer om bij op te staan! 🙂

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Bedankt voor de tip xxx

 3. Marjolein schreef:

  Stefanie hierbij moet ik even toegeven dat ik een enorme fan ben van jouw afspeellijsten op Spotify <3 Ze hebben mij "gered" in mindere momenten en ik heb terug ontdekt hoeveel muziek kan betekenen, bedankt daarvoor!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Oh Mari, zo leuk! Om een of andere redenen kwamen sommige van jou reacties in een spambox terecht, daarom zie ik het nu pas… Heel heel fijn om te horen! <3

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)