Just try, because you never know what could happen

 

 Een nee heb je, een ja kun je krijgen. Het is iets wat mijn ouders me geleerd hebben, dit is wat ze antwoorden als ik iets vraag in de trant van “zou dat kunnen of mogen?”. Vraag het of probeer het wanneer je iets wilt bereiken. Het is niet te voorspellen hoe mensen gaan reageren of hoe de dingen zullen uitdraaien. Je weet niet wat er zal gebeuren wanneer je het niet probeert. 

fancycraveEen persoonlijk voorbeeld is hier wel toepasselijk. Ik heb het altijd moeilijk gehad met het vinden van een studentenjob. De ene zomer zei mijn mama nog dat ik moest genieten van vakantie nu het nog kon. De volgende zomer had ik zoveel gepland dat het niet ging lukken. Wel stond ik als monitor op speelplein en gaf ik anderhalf jaar dansles in het weekend. Dat geld kroop grotendeels in de reizen die ik maakte na het laatste jaar middelbaar. De rest staat op mijn spaarrekening. πŸ˜‰

Maar ohwee, eens ik student was begon ik te voelen hoe duur het leven is. Zakgeld gaat snel op wanneer je eens een boek/cd/lunch/… koopt en ’s avonds eens iets wilt drinken met vrienden. Wat dan met reizen??? Belangrijk punt hierzo! Vorige zomervakantie greep ik naast een maand werken bij mijn mama’s werkgever. Moed om iets nieuw te zoeken had ik niet Γ©n ik had herexamens omdat ik vrijstellingen wou.

In september startte ik mijn zoektocht naar een weekendjob. Na een paar pogingen en teleurstellingen, heb ik het zo gelaten. Voor deze zomer geldt ongeveer hetzelfde als wat ik vertelde over de vorige. Nu liet ik het echter niet zomaar zijn en tijdens de blokperiode ging ik op zoek naar een studentenjob. WIE ZOEKT, DIE VINDT. Bang voor de zoveelste teleurstelling en geheel impulsief, reageerde ik op een vacature. Toen ik gevraagd werd om op gesprek te gaan, was ik uiteraard zenuwachtig maar ik voelde dat dit in orde ging komen. Deze zomer werk ik heel wat dagen en normaal gezien is dit ook een job om door het jaar in het weekend te doen. Ik heb fijne collega’s, een leuke werkomgeving en gevarieerd werk. Ik kan beginnen sparen voor reizen en kan me meer veroorloven zonder het gevoel dat ik profiteer van mijn ouders hun goedheid.

Moraal van het verhaal: laat je hoofd niet hangen! Kom je iets tegen dat precies is wat jij zoekt of wilt maar durf je niet? Probeer het eens, er is zoveel kans dat het uitdraait zoals jij het wilt. Zonde om het niet te vragen.

Sincerely yours, Stefanie

foto in artikel via fancycrave (door Drew Coffman)

11 comments on “Just try, because you never know what could happen”

 1. Vie de Julie schreef:

  Superleuk geschreven alweer en helemaal gelijk!

  1. It's a knot schreef:

   Aaaww dankje ☺️?

 2. evavandenbergh schreef:

  Leuk artikel en leuk voorbeeld ook! Zelf heb ik nog geen vakantiebaantje.. Die zijn zo moeilijk te vinden!

  1. It's a knot schreef:

   Ja he πŸ™ Ik raad aan om aan mensen te vertellen dat je op zoek bent (connecties enzo) en te zoeken op websites. Kieskeurig zijn zit er meestal niet in… Bedankt πŸ˜€ X

 3. gentillinne schreef:

  Heel fijn artikeltje weer! Dat gevoel van die studentenjob zoeken (en dat het niet lukt) ken ik zeker. Nu ja, ik ben nog net wat jonger maar ik begrijp zeker wat je bedoelt! Maar misschien moet ik net zoals jou niet vergeten om gewoon verder te blijven zoeken. (En beginnen te sparen ;)) Xx

  1. It's a knot schreef:

   Wat mij betreft kun jij nog ff genieten hihi maar ik begrijp volledig dat jij ook centjes wilt verdienen en wilt sparen. We hebben allebei immers nogal een bucket list he πŸ˜‰ X

 4. Naomi schreef:

  Hier herken ik mezelf heel erg in. Vanaf mijn 16e deed ik altijd wel vakantiewerk, maar nooit meer dan het geld dat ik nodig had om mijn sociaal leven of een festival hier en daar te bekostigen. Het schooljaar kwam ik dan door op zakgeld en eens extra diep in de ogen van één van mijn ouders kijken (uiteraard mocht de andere het dan niet te weten komen.)
  Eens ik dan echt ging studeren had ik echt geen geld behalve zakgeld/kotgeld en moest ik wel een extra baantje vinden. Na wat mislukte pogingen dan eindelijk wat gevonden & nog maakte ik de fout om niets opzij te zetten.
  Conclusie: beginnen werken & alleen willen gaan wonen maar niet weten met wat geld.

  Oh als ik al dat spenderen toen opnieuw had kunnen doen, ik had de helft opzij gezet. Anderzijds, het is wat het is, ik ben vrij snel op mezelf gaan wonen en ben nog steeds geen groot spaarder. Liever geen geld en geleefd dan gespaard en onder een steen gezeten πŸ™‚

  Btw: je website ziet er echt al goed uit! Ben benieuwd naar het grotere geheel πŸ™‚ x

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Bedankt voor je leuke en uitgebreide reactie πŸ˜€ Altijd fijn om te horen dat moeilijk ook gaat! Die laatste woorden zijn er wat mij betreft to live by. Live a little enzo πŸ˜‰ Dank je wel!!

 5. Falderie schreef:

  leuk geschreven!
  wat voor vakantiejob doe je nu?

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Dank je wel! Ik werk in een bloemenwinkel πŸ™‚ Planten als cadeau inpakken, boeketten inbinden, germini’s op draad zetten, water geven,… en de kassa. Heel afwisselend dus πŸ™‚

   1. Falderie schreef:

    Klinkt wel leuk!

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)