Just another manic monday | You’ve got this! 

Hupakee, ik had de plotse nood aan een wekelijks dingetje op mijn blog. En die intentie draaide uit op dit rubriekje. Maandagen hebben de reputatie van grijze dagen te zijn, waarop je moeilijk uit je bed geraakt. Het zijn de dagen waarop je je brak voelt, ook zonder alcoholconsumptie op zondagavond. Een kater naar het weekend. Het zijn maandagen die maar blijven duren. Omdat we zo hunkeren naar dinsdag. Niet omdat dinsdag per se fijner is maar dinsdag is alweer een stapje dichter bij vrijdagavond. Laten we nu sleutelen aan dat maandag-brakdaggevoel en gewoon eens vooruitkijken op de nieuwe week. Nieuwe week, nieuwe kansen. Ik laat jullie zien wat mijn vooruitzichten zijn en in de plaats kunnen jullie geïnspireerd geraken, beseffen dat jullie plannen nog helemaal zo slecht niet zijn! Shall we?

Zoals ik altijd zeg: first things first! Dus eh goeiemorgen lieverds! Of goedemiddag, goedenavond, slaapwel (schrap wat niet past). Allereerst: begin je maandag met je favoriete warme drank. Voor mij is dat een simpele keuze: een lekker warme, relatief grote mok koffie. En een goed ontbijtje! Bijvoorbeeld een kommetje Griekse yoghurt met heerlijke toppings geïnspireerd door mijn artikel van een paar maanden terug…

Vooraleer dit op een ochtendroutine uitdraait: de plannen voor de komende week. Maandag betekent voor mij om de 2 weken een vrije voormiddag. De namiddag staat in het teken van colleges. Daar kan ik me doorheen slaan als ik denk aan wat er ’s avonds te wachten staat. Maandagavond is namelijk jazzdansavond. Dan zie ik 2 van mijn liefste vriendinnen terug, met wie ik al zo’n -uhm, ff tellen- 8 jaar samen dans. Na zo’n les loop ik over van de energie. Tot mijn kont de zetel raakt.

Woensdag is een laaange dag! Mijn eerste les om 9u ’s ochtends, mijn laatste tot 19u30. En dan moet ik snel snel fietsen naar de hedendaagse dans. Rond 21u ben ik dan eindelijk thuis en plant ik mijn kont gewoon weer in de zetel. Dik verdiend. Ook moet ik woensdag mijn eerste taak van mijn nieuwe studie inleveren. We werken naar een paper toe die in de maand mei af moet zijn. Maar alle taken staan op punten en alvast zo veel mogelijk punten sprokkelen, is toch wel mijn doel. 😉 -Gelukkig ben ik een anti-uitsteller en is de taak af sinds zaterdag hihi-

Donderdagavond heb ik misschien een onderonsje gepland met 1 van die 2 dansvriendinnen. We kwamen tot de constatatie dat we nooit echt kunnen bijpraten op maandag en dat vonden we jammer. Als je elkaar al zolang kent, kun je elkaar precies ook echt niet loslaten. Geweldig toch!

Vrijdag barst het feestje los. Want 1) dan begint het verlengde weekend (Allerzielen is aan onze universiteit een vrije dag), 2) dan kan ik mijn ‘schoonmoeder’ feliciteren met haar verjaardag, 3) dan fiets ik na mijn laatste les door naar het huis van mijn liefde. En een feestje dus. Voor de verjaardag van 1 van onze gemeenschappelijke vriendinnen. Die ik dus ook al veel te lang niet meer gezien heb. Zin in! Zaterdag wordt ook een leuke! Die ochtend kijken we ongetwijfeld Orange is the new black (seizoen 3, we komen eraan hoor!) en ’s avonds de trein op naar Antwerpen want dan gaan we met vrienden naar een concert van Oscar and the wolf! Waarna dat aapje dan weer bij mij blijft slapen.

Zo, dan is het alweer zondag, de dag die ik elke week op pauze wil zetten. Nog een paar dingetjes waar ik aan dacht: in de nieuwe week is er weer tijd om nieuwe receptjes uit te proberen zoals deze muffins. Bij mij staat deze week dit receptje op het menu. Ohja, waar ik woon geven ze deze week plots weer wat nazomerweer, de winterjas kan weer ff thuisblijven. Extra vitamine D doet ook geen vlieg kwaad. Daarnaast is het ook weer een nieuwe week met nieuwe leuke video’s op youtube, nieuwe artikelen van je favoriete bloggers, tijd om verder te lezen in je boek. Misschien komt de nieuwe editie van je favoriete magazine uit,…

Kortom: wie weet welke kansen je tegemoet komen deze week en vooral, het is nog niet te laat om van deze maand oktober een nog leukere oktober te maken dan ie alvast was!

Fijne week en liefs, Stefanie

PS: feedback over dit rubriekje, zo na het eerste artikel, is altijd welkom x

0 comments on “Just another manic monday | You’ve got this! ”

 1. Lore schreef:

  Heee ik word vermeld! Wat lief! (super leuk dit, trouwens) xxx

 2. Stephanie schreef:

  Oh my god Stef! Dees is awesome!
  Ik kan hier echt blijven lezen, ja ik ben fan! Doe zo verder ?
  Hehe, één van die 2 dansvriendinnetjes, ik voel me aangesproken ?
  Dikke kussen ?

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)