My tips for finding food inspiration

“Steffie, hoe doe jij dat toch?”, vraagt mijn mama zich meermaals af wanneer ik iets gekookt of gebakken heb. “Wel uhm, ik breng te veel tijd door op het internet en heb best wel wat kookboeken.” Want creatief zijn in de keuken betekent voor mij vooral de gekregen inspiratie omzetten in een zelfgemaakt iets. Waar ik mijn inspiratie vandaan haal, deel ik maar al te graag. Iedereen verdient lekker (gezond) eten, dat is klare koek. 😉

YouTube
 • JessBeautician is een (cruelty free) beauty vlogger maar het zijn toch vooral haar veganistische What I eat in a day video’s, die me op abonneer deden klikken. Jess is geniaal in de keuken. Nooit saai en ze toont -naar mijn mening- realistische porties. Van juni maakte ze Vegan June, een maand vol van die video’s. Zeker een aanrader om een kijkje te nemen. Ook interessant voor niet-veganisten omwille van haar creativiteit en toffe ideeën! Ik kan alvast zeggen dat deze linzen-tomaten worstjes het proberen meer dan waard zijn!

 • What I eat in a day video’s zijn heel makkelijk te vinden voor alle soorten ‘diëten’. Voor iedereen out there wie zich afvraagt wat een veganist in godsnaam eet, zoek het eens op op YouTube en kwijl. Niomi Smart is ook heel leuk om te volgen voor dit soort video’s.
 • De meest kwaliteitsvolle, dromerige kookvideo’s, vind je bij Peaceful Cuisine. Echt wauw! Iemand zin in vegan donuts?
Blogs
 • De Groene Meisjes. Jamie is dan wel geen offcieel ‘Groen Meisje’ meer, ze maakt wel nog steeds recepten en foto’s voor Merels blog en daarvoor zeg ik 1 ding: duizendmaal dank!
 • Feelgoodbyfood.nl want vegetarisch en veel gebak op een gezondere manier. De appel-noten cake maak ik zelf zonder ei (vervangen door banaan) en is een TOPPER.
 • Neem eens een kijkje op mijn Bloglovin in de collectie | FOOD |, die zit namelijk propvol recepten die ik ooit wil proberen en dus ook veel blogs waar je inspiratie kunt vinden.
Pinterest

Nogal wiedes. Hier en hier vind je mijn ‘boards’ met opgeslagen recepten.

Instagram

Zoek accounts die inspirerend zijn voor jou. Ik volg bijvoorbeeld bestofvegan. Dit is een verzamelplek van recepten van instagram-genieën. De ingrediënten + uitleg staan in de beschrijving en wat ik dan doe is een screenshot maken wanneer ik iets heb van “yes, dit is geweldig, can. not. forget.”. Op die manier word ik hier nog regelmatig aan herinnerd en is de info altijd binnen handbereik (als mijn gsm binnen handbereik is tenminste). Dit deed ik ook bij de iced latte die je misschien al zag als je me volgt op Instagram.

Tijdschriften & kookboeken

Ik word blij van kooktijdschriften (van Delhaize, Spar, de Allerhande van Albert Heijn,…), kookspecials als bijlage van de weekendkrant,… Zelfs in mama’s Libelle valt inspiratie te rapen! Mijn ultieme favorieten in papiervorm zijn echter kookboeken. En surprise surprise, die van Rens Kroes zijn de ultiemste ultieme favorieten. 😉

De meeste recepten schrijf ik over in een schriftje. Dit doe ik nadat ik het zelf heb gemaakt en geproefd zodat ik kan neerschrijven hoe ik het heb gemaakt en niet zoals de blogger/schrijver/vlogger het voordeed.

Van klakkeloos doen wat een geschreven recept zegt, word je naar mening namelijk minder gelukkig dan van zelf experimenteren. Ohja, moest je je afvragen”eet Stefanie nu vegan of niet?”, nope I don’t. Wanneer ik zelf kook of bak, zal het 9 op de 10 keer wel veganistisch zijn.

Liefs, Stefanie

*De uitgescheurde pagina’s op enkele foto’s komen uit Glamour.*

5 comments on “My tips for finding food inspiration”

 1. valerievdb schreef:

  Handige post! Zeker als veganist zijn wat extra ideetjes altijd leuk 🙂 Ik ben ook een heel grote fan van de tijdschriften van AH 😉

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Yay, zo fijn dat ik kon helpen! Ja he, die staan altijd bomvol lekkere ideeën 😀 X

 2. Djuli schreef:

  Wat tof dat je zo veel vegan blogs/Instagramaccounts/YouTubekanalen volgt. Al die Youtubers kende ik nog niet dus die ben ik gelijk gaan volgen. Mijn favoriet is trouwens hot for food. Zij maken altijd lekker makkelijke dingen en ze doen het heel leuk.

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Hihi yay, zo fijn! En thanks voor de tip 😄

 3. janadw schreef:

  Ik haal mijn inspiratie meestal op pinterest! Leuk artikel 🙂

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)