Glad you’re gone | Favourites January 2017

Ja. Oef. Het is voorbij. En het bloggen kan weer (frequenter) verdergaan. Laten we de maand beginnen zoals ik dat het liefste doe, door een lijstje met favorieten te delen. Januari is naar goede gewoonte een maand van veel binnenzitten, online shoppen (solden!) en veel video’s in de ‘later bekijken’-lijst van YouTube dumpen. Om ze vervolgens in februari veel liefde te geven. Al waren er ook weer internetmensen die meteen mijn aandacht kregen. Over dat, eten en andere dingen, lees je in dit artikel. 
Women’s march

Dit telt ook als favoriet, ja vind ik wel. Als je dit artikel las over mijn reactie na de presidentsverkiezingen, weet je dat ik er graag voor uitkom hoe ik denk over gelijke rechten voor mannen en vrouwen. A.k.a. ik ben een feminist en ik ben er trots op. Een dag na de inauguratie (een dag waarop ik huilde maar ik weet niet zeker of dat veroorzaakt werd door vermoeidheid of frustratie) kwamen mensen overal ter wereld op straat om vredevol te betogen tegen het presidentschap van Mr. Orange. En vooral tegen zijn uitspraken en de eerste acties die hij meteen ondernam (zo van die Wtfffff-acties waarvan ik niet begrijp hoe ze legaal kunnen zijn in 2017) (ok, dat begrijp ik technisch gezien wel maar ik weiger). Die dag was ik gelukkig. Ik was letterlijk in de ban van de enorme beweging die op gang werd getrokken. En al die bekendheden die hun stem op de betogingen of via sociale media lieten horen, ja zij gebruiken hun ‘macht’ en netwerk voor de goede dingen. Ik word er helemaal warm en blij van. Hoe erg het ook is dat we op straat moeten komen om dié redenen, we doen het toch maar. We tonen dat dit niet normaal noch oké is.

Een extra waarde aan het hele gebeuren vond ik de deelname van mannen. Want in tegenstelling tot wat sommigen lijken te denken, is feminisme niet alleen iets wat vrouwen kunnen ‘uitoefenen’. Een man kan net zo goed geloven in de gelijke rechten tussen man en vrouw en dus een feminist zijn. Het is uiteindelijk maar een label dat je plakt op een bepaalde overtuiging. Dus mooi zo!

Een andere favoriet die ik hier maar bijplaats is The Messy Heads, een geweldig platform van Amerikaanse jonge vrouwen. Bekijk dit artikel over de Women’s march misschien eens.

Lucy Moon

De YouTube-ontdekking van de maand is zonder twijfel Lucy Moon. Ze komt goudeerlijk en oprecht over. Zo heeft de Britse onlangs haar alcoholprobleem recht in de ogen gekeken, er komaf mee gemaakt en erover vertelt in een video. Respect hoor. Daarnaast is Lucy Moon ook zo ‘gewoon’, gewoon als in makkelijk mee te relateren. Ze geeft onder andere graag toe een warhoofd te zijn. (Hé, herkenbaar!)

Verder heb ik de voorbije maand veel video’s gekeken over bullet journaling. En nu ik mijn Leuchtturm-schriftje heb kan ik er zelf aan beginnen. Of het bevalt of niet, zal je zeker nog wel kunnen lezen.

Tumblr

Ja hoor, I’m back into Tumblr. Want waarom zou ik niet houden van een verzamelplek van inspirerende, mooie foto’s en teksten? Tumblr is heel divers natuurlijk en dat zie ik ook als ik naar mijn archief kijk. Hallo daar interesses van 16-jarige Stefanie! (Heel bijzonder om terug te zien…) Benieuwd naar mijn blog daar? Neem hier gerust eens een kijkje.

Dorset Cereals

Een eetbare favoriet kan niet ontbreken natuurlijk. Ooit al deze muesli geprobeerd? Ik vind ‘m heerlijk voor wanneer ik geen tijd heb gehad om zelf deze granola te maken. Muesli, sojamelk en fruit: een lekker, gezond ontbijt moet niet ingewikkeld zijn. 😉 Wel moet ik zeggen dat het niet de ideale muesli is wanneer je niet van gedroogd fruit houdt, daar zijn ze niet zuinig mee.

Aan andere favorieten wil ik hele blogposts wijden dus mondje dicht.

Geniet van februari, het aftellen naar de lente kan beginnen. 😉 Voor mij staat er een citytrip naar Milaan, een grote bloggerdate en een concert op de planning. Wat zijn jouw plannen de komende maand?

Sincerely yours, Stefanie

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)