February set-up 2018 & 1 year of bullet journaling!

En plots is er alweer een jaar voorbij. Het is eerder iets waar we eind december met z’n allen om zuchten. Ik heb het over bullet journaling, daar begon ik namelijk mee in februari 2017.Β  Ik had het me zonder die ‘verjaardag’ ook al gerealiseerd maar blijkbaar is dit systeem echt een goede manier om mijn gedachten en leven geordend te houden. Door het jaar is er wel heel wat veranderd aan mijn set-ups en vooral mijn creativiteit is er op vooruitgegaan. Die evolutie toon ik je in deze blogpost. Na een jaar lijk ik ook de lay-outs gevonden te hebben die voor mij het beste werken, voor nu dan toch. πŸ˜‰ Daarom toon ik om te beginnen hoe ik mij heb voorbereid op februari. En jij, hou jij ook je agenda en lijstjes bij op deze manier of lees je dit uit pure nieuwsgierigheid? πŸ™‚

Wat ik van Valentijn moet denken, daar ben ik nog altijd niet over uit. Enerzijds vind ik het maar opgeklopte onzin, anderzijds kon ik het niet laten om februari in verband te brengen met rood en hartjes. Waarom ook niet, liefde is mooi en als februari daarmee geassocieerd wordt, dan wordt die tweede wollige maand van het jaar een stuk interessanter. Op het moment dat ik dit typ, besef ik dat er op die eerste pagina nog een leuke quote past, oeps. Hoe dan ook vind ik het fijn om een overzicht te hebben van de data en dagen. Ook de ‘important dates’ van deze korte maand kregen een speciaal plekje. Op de tweede pagina houd ik dan een to do-lijst bij van dingen die de komende maand moeten gebeuren. De brain dump gebruik ik voor blog- en andere ideeΓ«n. Dit is de tweede maand dat ik mijn uitgaven op deze manier ga bijhouden. Na Erasmus en de bijhorende reisjes voel ik me vrij hard geplunderd (al was het het waard). Daarom wil ik op een budget leven nu en de centjes die ik verdien zoveel mogelijk sparen voor toekomstige reizen. De blokjes van 10 euro dienen als motivatie want iedere keer dat ik ‘maar 5 euro’ uitgeef, lijkt het alsof ik een misdaad bega. πŸ˜‰

Een lijst van de maand heb ik hier niet gemaakt omdat ik voor 2018 twaalf lijsten heb gemaakt, op die manier heb ik dan een overzicht van de maand, gewoon even terugbladeren. En dan zie ik meteen wat er aankomt in de volgende maanden en of ik daar deze maand al iets voor kan doen.

De lay-out van de weken in februari heb ik de voorbije tijd al getest en bevalt me goed. De dagen heb ik onderverdeeld in ‘r-v’ of rendez-vous (afspraken dus) en to do.Β En ja, ik kan het niet laten om de dagen van de week en FranΓ§ais in te vullen. Maar hΓ©, lundi is ook gewoon veel korter dan maandag hihi. Voor het weekend doe ik dit niet omdat weekend als weekend moet voelen, ook als er meestal 1 dag van de 2 gewerkt wordt. Bovenaan heb ik ruimte voor de to do’s van de week. Ook mijn habit – en mood tracker die je misschien kent van de vorige bujo blogpost gebruik ik nog steeds. Bij de moods hou ik nu ook de dagen bij waarop ik veel stress voel.

Het aantal tekeningetjes heb ik deze keer minimaal gehouden. Gewoonlijk teken ik nog wat bij als ik de week invul. Hiervoor heb ik geen vast moment trouwens.

Zoals je linksboven ziet, begon ik heel simpel en minimalistisch aan mijn bujo, dat was in het begin ook echt wat ik het leukst vond. Maar al snel ontdekte ik leuke instagrams en video’s, creatieve lay-outs, leuke stiften,… En zo ontstonden de set-ups die je ziet op de andere foto’s. Allerlei manieren om maanden en weken te plannen, passeerden de revue. De ene manier was succesvoller dan de andere. Soms had ik te weinig plaats, andere keren bleef het er leeg uitzien. Ik hield highlights bij, maakte reviews van mijn week, schreef quotes, hield ‘next week’ lijstjes bij, had een plantjesfase gevolgd door een sterrenfase,… Qua tekenen wierp het de laatste week van 2017 zijn vruchten duidelijk af dat ik veel naar de video’s van Amanda Rach Lee keek…

Nog even over wat ik gebruik om te journalen. Het schriftje is een Leuchtturm 1917 met puntjes, de ‘officiΓ«le’ bullet journal eigenlijk. Het was een investering maar wel eentje die het geld waard is. De leukste zwarte stiftjes vond ik gewoon bij Hema en de stiften van Tiger (zoals de rode hierboven) zijn ook heel goed. Iets duurder waren mijn goud-/okerkleurige brushpen van Ecoline en de TombowΒ ABT Dual Brush Pen. Die gouden kleur lijk ik niet beu te worden en de Tombow vind ik zΓ³ fijn om mee te werken dat ik net nog wat kleuren heb bijbesteld (wat was dat weer, dat living on a budget? ahum)…

Voor mij is een bullet journal een combinatie van een agenda en lijstjes over boeken, films, ideeΓ«n, reisbestemmingen,… Een creatieve manier om je agenda helemaal zelf in te delen hoe je zelf wil en hoe je het nodig hebt, ik zie alleen maar voordelen.

Sincerely yours,

Stefanie

4 comments on “February set-up 2018 & 1 year of bullet journaling!”

 1. Chelsey schreef:

  Ziet er zo leuk uit! Ik moet de mijne ook maar weer eens oppakken.

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Dank je wel, Chelsey! Zou leuk zijn als ik je daartoe kan inspireren πŸ˜„ Veel succes en plezier x

 2. Mei Qi schreef:

  Ook al heb ik geen Bujo, ik kijk ook de filmpjes van Amanda haha. En wat ziet je Bujo er mooi uit!! Super leuke post! X

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Haha, superleuk! Dank je wel voor de complimentjes xx

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)