Favorieten van maart 2018 | It’s a knot

Daar is de lente, daar is de zon. Of toch af en toe. Of we nu eindelijk lente gaan krijgen of niet na 6 maanden winter, er is in ieder geval al een kwartje van het jaar voorbij. Het voorjaar vind ik altijd zo’n moeilijke periode. Alsof ik in de donkere maanden minder nadenk over alles en het groter aantal zonuren mijn (emotionele) brein opnieuw activeert. Tijdens de winter word ik opgeslorpt door gezelligheid en series kijken, maar rond de huidige tijd van het jaar begint het te kriebelen. Productief zijn, ontdekken, bewegen en achter die laptop vandaan komen, dat wil ik doen. Dat neemt niet weg dat ik de voorbije maand een paar lijstjes verzamelde met favorieten die zich stiekem toch vooral online afspelen. Oeps. 

Lijstje één is om te beluisteren. In Frankrijk ben ik podcasts beginnen luisteren, goeie bezigheid als je iedere dag heen en weer 20 minuten naar de campus moet wandelen. 😉 Ondanks dat ik nu weer gewoon alles met de fiets doe #studentinleuven, ben ik wel podcasts blijven luisteren. Als ik eens de trein neem, met mijn koffer door de stad zeul,… luister ik liever naar iets waarvan ik bijleer. Hoe dan ook, “The Guilty Feminist” kun je via Spotify luisteren en is dankzij de variatie aan onderwerpen en niet-radicaal feminisme in dit favorietenlijstje geslopen. Dat we onszelf niet altijd al te serieus moeten nemen, ook niet als het om onze idealen en principes gaat. 😉

Omdat we nu toch op Spotify bezig zijn, begin ik maar over mijn ‘2018’ afspeellijst waarin ik dit jaar (duh) de liedjes verzamel die ik het meest en liefst luister en die ik later waarschijnlijk zal associëren met 2018. Jorja Smith, Jhene Aiko en Mabel zijn grote favorieten van het moment!

Het linkje naar deel 3 van het lijstje is girl power. Het voorprogramma van Jessie Ware (zálig concert overigens!) was een jonge, Gentse band: Ivy Falls. De betoverende, unieke stem en idem sound overtuigden mij al heel snel. Alle respect voor de man in het trio trouwens, haha. Open dus snel Spotify opnieuw om hun EP ‘Mean girls’ te beluisteren (topnaam!).

Wat kijken betreft, heb ik één belangrijke boodschap voor mede-Netflix-abonnees: bekijk de aflevering van David Letterman’s My next guest needs no introduction waarin hij Malala volgt en interviewt, just because Malala, hihi. De aflevering met Barack Obama was overigens ook echt de moeite!

Voor andere YouTube-fanatiekelingen (I know I’m not the only one!), heb ik twee belangrijke mededelingen uit de categorie ‘praatvideo’s die goed zijn voor de mentale gezondheid’. VAGABOND YOUTH is best bekend volgens mij en ondanks dat ik Amy’s kledingstijl ook geweldig vind, wil ik het hier hebben over haar reeks ‘the AM with Amy’ (x). Nu ja, vooral zeggen dat je dat zeker eens moet bekijken. En als je dan fan bent van Amy, kun je nog altijd de fashion videos checken, ahja.

De tweede YouTube-tip is The Reset Series (x) van Lindsey Holland. Van Lindsey kijk ik graag de vlogs maar als ik een nieuwe aflevering van deze reeks zie verschijnen, ben ik daar toch net iets blijer mee.

Ten derde, het Instagram-lijstje! Het zal je niet verbazen dat ik Matti Verbeeck haar initiatief #elklijfeenschoonlijf geweldig vind en helemaal steun. Zelf post ik heel weinig foto’s op Instagram (zeker in vergelijking met anderen) waarop mijn hele lichaam te zien is. Op het moment dat ik een foto zou willen (van mijn outfit that is) steekt mijn onzekerheid de kop op. Ik heb dan ook heel veel respect voor mensen die hun lichaam omarmen en het wel (met veel of weinig kleren) online zetten! Op sociale media ben je overigens nooit helemaal zeker van de soort reacties de je gaat krijgen, on- en offline.

@cleaneatsbytay (x) is anderzijds dan weer een voorbeeld qua fit zijn en gezond eten zonder door te slaan. Ze deelt geweldige recepten (veel baked oats, nomm) en realistische work-outs en komt wat mij betreft heel eerlijk over! Sommige fitness/healthy eating accounts posten nogal twijfelachtige porties eten maar dat zit bij haar wel snor. De healthy cinnamon bun donuts staan hóóg op mijn to do-lijst …

Er is weer een linkje in deze blogpost… Van #elklijfeenschoonlijf en gezond eten naar mijn eerste random favoriet: barre work-outs! Barre verwijst naar de ‘barre’ uit de balletles. Barre doet me dan ook erg denken aan het kracht en stretch onderdeel van de dansles, geen wonder dat ik dit dus een leuke work-out vind! 😀 Op YouTube zijn natuurlijk een heleboel filmpjes te vinden maar onder andere deze vond ik zelf heel fijn om te doen!

Tweede random fave is dit geweldige artikel over de Spice girls en feminisme! Je zou al geklikt moeten hebben toen ik Spice girls zei. 😉

Ten derde wil ik het hebben over iets wat je ondertussen waarschijnlijk al had opgemerkt: It’s a knot ziet er helemaal anders uit! Sinds twee weken heb ik een nieuw thema geïnstalleerd en zit ik om de zoveel tijd eens te prutsen aan details en widgets. Ik was op zoek naar een minimalistischere look voor mijn blog, iets dat aan een magazine doet denken. Ofzo. Daarnaast heb ik een wishlist-pagina toegevoegd. Hierop verzamel ik alle dingen die mijn (online) pad kruisen en waaraan ik geld zou geven moest ik het er voor hebben…

Over wishlist gesproken, heb je de grote oorbellen trend al gespot? Ik ben fan! Dit paar van Zara toevoegen aan je outfit en het ziet er meteen uit alsof je moeite hebt gedaan, ook als je je outfit ’s ochtends in 1 2 3 moest uitkiezen!

Ik denk dat je nu wel ff zoet bent met linkjes klikken en beoordelen of ik gelijk had of niet. 😉 Laat je me weten wat je vond van dit artikel en mijn favorieten?

Sincerely yours,
Stefanie

8 comments on “Favorieten van maart 2018 | It’s a knot”

 1. gentillinne schreef:

  Wauwie, Stefanie! Wat leuk is je nieuwe thema, ik ben alvast fan!!! (en je logo, die kleur is very chique ;)) En oh, ja! Ik hou zo van die nieuwe oorbellentrend! En die artikeltjes over feminisme ga ik zeker eens lezen, hihi! Leuk dat je weer terug bent met het schrijven! Xxx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Dank je wel voor de leuke feedback, Inne! 😀 Ik geniet er ook echt van, moet er alleen tijd voor maken. Maar zo’n nieuw jasje (en nieuw seizoen) inspireren en motiveren me wel! <3

 2. Marthistique schreef:

  ahh Stefanie!! Je nieuwe thema is zooooo mooi! Echt leuk gedaan! & ik ga snel even klikken op al die linkjes haha :))

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Haha hoe leuk! Hopelijk vond je ze zo fijn als ik 🙂 En dankje xxx

 3. Marie schreef:

  wow wow wow zoveel goeie tips! Ik moet dit blogpostje ergens opslaan ofzo haha 🙂

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Haha zo leuk om te horen! Dankje, veel plezier nog ermee 😉 X

 4. Mei Qi schreef:

  Aah goede tips!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   You’re welcome 😉

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)