My easy but autumnal bullet journal setup

Er zijn al enkele dagen van november gepasseerd, mooie vakantiedagen die ik doorbracht in Lyon. Eerste herfstvakantie in 4 jaar trouwens, thanks Erasmus! Zoals je hierboven ziet, wordt de rest van de maand hard werken. Nog een maand deadlines en het zwaarste is voorbij. Een goede planning kan wonderen doen tijdens zo’n periodes. Om orde te creëeren in mijn hoofd en om stress te verminderen. Niet om stress te vermijden, dat is verloren moeite. 😉 Als we dan toch aan het plannen zijn, kunnen we er evengoed van profiteren en er een creatief moment van maken. Enter the bullet journal. Ze zijn best gehyped tegenwoordig en ik begrijp wel waarom. Zelf gebruik ik zo’n agenda sinds februari maar het begon allemaal heel sec/minimalistisch, zonder tekeningen en versiering ging niet verder dan een washitape hier en daar. De laatste maanden ben ik daarentegen meer beginnen tekenen en nadenken (lees: video’s kijken en blogposts lezen) over wat ik er nog meer mee kon doen naast orde scheppen in de chaos. En nu kan ik jullie misschien inspireren met mijn pogingen tot aesthetically pleasing bujo layouts

Ten eerste heb ik na een aantal maanden en verschillende maandelijkse layouts toch maar besloten dat een layout zoals deze het best werkt voor mij. Ook hou ik er plaats vrij voor een quote die ik ergens in de loop van de maand ontdek of waarmee ik op het einde de maand samenvat. Aangezien de eerste dagen van december ook nog druk dreigen te worden, heb ik er ook een ‘Next up’ naast gekribbeld. Hiervoor ruimte houden, is altijd handig. Al was het maar zodat je op het einde van de maand niet vergeet dat er de volgende maand ook nog verantwoordelijkheden zijn.

Een ander maandelijks onderdeel is de pagina waar ik mijn uitgaven bijhoud. Dit ben ik grondig beginnen doen sinds september. 4 maanden niet werken, veel willen zien en doen maar tegelijk je ouders niet willen pluimen,… Genoeg redenen om op je uitgaven te letten. Verder vind ik het ook nuttig om te zien waar het meeste geld heengaat. Ik schrijf meestal de prijs en wat het was + de winkel of gelegenheid.

Ik probeerde 2 verschillende layouts voor de eerste twee weken en besloot voor de resterende twee weken dat de tweede layout beter werkt voor mij. Die horizontale vrije ruimte verdeel ik dan in ochtend + voormiddag en namiddag + avond. Dat vind ik handiger dan alles onder elkaar oplijsten. En dit werkt omdat ik ondertussen wel routines heb gecreëerd zoals tuesday laundry day en vaste momenten voor readings en devoirs. Met zo’n systeem heb ik ook zeker een ‘algemeen’ takenlijstje nodig om overzicht te houden over de week/komende tijd. Daarvoor dient ook het onderdeeltje ‘Next week’.

Verder gebruik ik 2 trackers. De habit tracker heb ik al een tijdje, de mood tracker is relatief nieuw. Mijn gemoedstoestanden gaan van happy over ok en tired tot sad.  De gewoontes die ik zoveel mogelijk wil kunnen aanduiden zijn ‘minder uitgeven dan 5 euro’, lezen, 1.5 tot 2 liter water drinken, gezond eten (zogenaamd zondigen is natuurlijk toegestaan maar kan ik het bij ‘met mate’ houden?) en genoeg bewegen.

Wat vind jij van het hele bullet journal gebeuren? In ieder geval moet je zeker eens een kijkje nemen op Estées blog als je geïnteresseerd bent! Ondanks de drukte, wil ik trouwens graag snel een blogpost schrijven met favorieten van de laatste tijd of een uitgebreide update of… Let’s start blogging again!

Bonne journée,

Stefanie

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)