What’s going on in my life & what’s happening next? + December bullet journal

The title says it all, dit is een life update. Alweer. Maar dat is wat er gebeurt als je niet veel blogt maar dan opeens wil terugkeren naar je internetplekje. De nieuwe dingen in mijn leven, wat er aankomt, zijn voor mij best grote dingen, vandaar dat ik ze niet wil laten voorbijgaan zonder er over te schrijven. Het zijn geen grote dingen in de zin van uniek, bijzonder of iets dergelijk. Ze zijn groots in de zin dat ze bijzonder zijn voor mij en me een gevoel van het bereiken van een volgende mijlpaal bezorgen. Dit was ook meteen het ideale moment om mijn christmassy bujo layout te tonen, vond ik. Als je nog steeds geΓ―nteresseerd bent, lees dan rustig verder! πŸ˜€Β 

Mij hoor je niet klagen. Het gevoel van eindelijk grotere stappen richting de toekomst te zetten, is overweldigend en geweldig.

Momenteel loopt mijn Erasmus ten einde. De laatste deadline is maandag en daarna ben ik free as a bird. Dit betekent niet dat ik geen examens had hoor, het systeem van mijn gastuniversiteit is gewoon heel anders dan wat we in BelgiΓ« gewoon zijn. Ik legde dus al examens af de voorbije week, tussen andere lessen door, en voor andere vakken heb ik geen examen maar een essay te schrijven. Op zich zou ik dus al naar huis kunnen gaan. Ik wou alleen niet zo’n korte Erasmusperiode (en mijn huur is al betaald, ook niet onbelangrijk…) en reizen leek me dan een beter idee. Bovendien heb ik het gevoel dat ik nog niet genoeg van Reims heb kunnen genieten doordat het zo’n druk semester was.

Ten eerste ga ik volgende week voor het eerst solo reizen. Ik ga namelijk 4 dagen naar Toulouse. Een vriendin ging op Erasmus naar deze stad in het zuiden en maakte me heel nieuwsgierig met haar foto’s. Daarom vond ik de vrije dagen die ik heb in december een ideaal moment om haar en de stad te bezoeken. En dus ook een ideaal moment om mezelf weer uit mijn comfort zone te pushen. En ik heb er z o v e e l zin in! Erasmus is al een stap in die richting natuurlijk maar het is anders, al was het maar omdat je moet studeren. De dag voor ik naar het zuiden reis, ben ik nog een halve dag in Parijs en da’s altijd mooi meegenomen natuurlijk. Parijs in december a.k.a. de kerstperiode? Even better! Ik heb er overigens voor gekozen om in hostels te overnachten. Dat is tot nu toe altijd al een goede ervaring geweest, ookal was het altijd met vriendinnen. In je eentje valt dat vast en zeker ook goed mee!

“Mama, ik heb het gevoel dat het gewone studentenleven voorbij is.” Dat is hoe ik mijn gevoel samenvatte aan de telefoon en ik voel het echt zo aan. Ik zou in januari een maand op mijn luie kont kunnen zitten of veel kunnen werken in de bloemenwinkel (waar ik overigens wel weer naar uitkijk!) maar ik koos ervoor om mijn studiestage aan te vatten. Vanaf 9 januari pendel ik iedere dag van Leuven naar de Wetstraat in Brussel. 9 to 5. Het wordt een onderdompeling in de wereld van politieke campagnes en streven naar (o.a.) empowerment van vrouwen. Hello, droomstage. En hoezo is het gewone studentenleven dan voorbij? Gewoon, hierna schrijf ik mijn bachelorpaper, dan begin ik aan mijn master (en tweede master) (en heb ik de tijd van mijn leven tijdens het thesissen…). Mij hoor je niet klagen. Het gevoel van eindelijk grotere stappen richting de toekomst te zetten, is overweldigend en geweldig.

De laatste ‘grote verandering’ is dat ik volgend semester op kot ga. Ik was altijd het meisje dat zei “oh, ik heb geen kot, ik woon net naast Leuven dus fiets heen en weer”. Hoe gemakkelijk dat ook klinkt, het werd toch te vermoeiend en tijdrovend om buiten de stad te wonen. Aan alle pendelende studenten: respect! Bovendien had ik het gevoel iets van mijn studententijd te missen omdat ik minder ‘vrij’ was en niet eens iemand kon uitnodigen om samen te koken op kot etc. Erasmus was dus de eerste keer dat ik alleen en op kot woonde en dat is heel goed gegaan. Ik zou ook kunnen zeggen dat ik mijn ouders en kat ga missen als ik op kot ben, maar na een semester in Frankrijk zal een kwartiertje afstand ook wel lukken. πŸ˜‰ Wederom z o v e e l zin in!

En wat de blog betreft, wil ik echt weer meer tijd stoppen in It’s a knot. Al denk ik ook wel na over een nieuwe naam. Ik lig steeds minder met mezelf in de knoop. Raar maar waar begin ik te weten wat ik wil en ben ik minder bang geworden van keuzes maken. Ik kan twijfels beter van me afzetten. (dit avontuur heeft daar zeker ook bij geholpen)Β Nieuwe naam of niet, een nieuwe theme wil zeker. Hoe leuk de bloemen hierboven er ook uitzien, het is tijd voor iets strakker. Qua blogonderwerpen wil ik het ook meer ‘volwassen’ maken hier. Wat dat dan precies inhoudt, is nog een zoektocht waaraan ik bezig ben. De reacties op het ‘Out of this world’ onderdeel van mijn blog is op een paar reacties na niet echt enthousiast onthaald. Toch ben ik vastberaden om meer over politieke issues en human interest te schrijven. De meer mode- en beautygerichte onderwerpen kan ik dan voor mijn Instagram houden bijvoorbeeld. (Oh ja, ik ben ook zeker zo eentje die furieus is over dat algoritme…)

Zo, dat was wat ik te vertellen had. Ik hoop dat mijn blogplannetjes mijn trouwe lezers bevallen en andere excited kan maken. Wil je vertellen over leuke veranderingen en vooruitzichten in jouw leven? Be my guest x

Sincerely yours,

Stefanie

6 comments on “What’s going on in my life & what’s happening next? + December bullet journal”

 1. Oeh, spannend alleen op reis! Ik denk dat ik dat ook echt leuk zou vinden, enkel dat alleen eten kijk ik een beetje tegenop, haha. Beetje stom, maar ach ja! Ik heb ook in Leuven gestudeerd en pendelde uit Brussel. Bij momenten inderdaad echt vermoeiend, maar ik vond die uren op de trein ergens ook wel fijn πŸ™‚

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Inderdaad! Ik heb al eens een jaar gependeld tussen Leuven en Brussel en had daar eigenlijk nooit problemen mee, tenzij de treinen heel veel vertraging hadden of gewoon niΓ©t reden. πŸ˜‰ En over het solo reizen: ik bekijk het dan zo dat ik kan eten waar ik wil zonder onderhandelingen met mijn reisgezelschap, haha. Of ik kan in het hostel eten en andere reizigers leren kennen. πŸ™‚ Bedankt om te lezen en reageren! X

 2. Ellen Schoonejans schreef:

  Omg op kot?? πŸ˜πŸ˜±πŸ€—

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Yes, my dear! <3 We gaan veel meer tijd kunnen doorbrengen samen!

 3. justaxelle schreef:

  Ooh keileuk dat je op kot gaat, komt het afspreken er mss tΓ³ch eens van ;)! Superleuke vooruitzichten heb je, dat zijn inderdaad grote stappen richting het volwassen leven (stiekem voel ik me zelfs een beetje overwhelmed, zelfs als ik het nog maar ‘gewoon over iemand anders’ lees ;). Ik wens je nog veel succes bij je laatste deadline & hoop dat je nog extra hard geniet van je laatste tijd in Reims/Toulouse! x

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Hahaha jaaa, klopt! Laten we daar nu maar echt eens werk van maken en onze Erasmusverhalen delen! πŸ˜€ Hihi ja, best overweldigend he, maar ik voel me er heel erg klaar voor. Ik denk dat het komt omdat het me allemaal zo leuk lijkt en bevalt, dan geraak je vanzelf excited. Dankjewel, lieve Axelle, jij ook nog veel succes met examens en veel plezier in de sneeuw! πŸ˜€ X

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)