Dagen Zonder Vlees komt er weer aan! Doe je mee in de It’s a knot groep?

Vanaf 1 maart gaan opnieuw duizenden mensen 40 dagen lang hun ecologische voetafdruk verkleinen. Wat dacht je ervan om dit samen te doen? Er werd me gevraagd een groep op te starten. Ik noemde ‘m IT’S A KNOT. Het is dus de bedoeling om samen met mijn volgers (jullie! ♥) mee te doen aan Dagen Zonder Vlees en samen zoveel mogelijk te besparen op onze ecologische voetafdruk. Laat ik maar beginnen met uit te leggen wat Dagen Zonder Vlees inhoudt, wat je mag verwachten op mijn blog en hoe je deelneemt in mijn groep. (PS: je mág nog vlees en vis eten, alleen wat minder) 
Wat?

De bedoeling van deze actie is om het bewustzijn van mensen aan te wakkeren over de impact van hun gedrag op onze planeet. Want ja, dieren eten, veel import consumeren, de restjes verspillen en onnodige verpakkingen gebruiken, dat bevordert de toestand van de Aarde niet bepaald. Dit is natuurlijk heel cru gezegd en niemand is perfect. Daarom is het belangrijk om in te zien dat deze actie draait om bijleren en een steentje bijdragen. Ieder begin is er één en iedere kleine stap is er al eentje in de goede richting. Dus JOEPIE, het is voor iedereen haalbaar om deel te nemen. 😉 Het opzet klinkt bovendien als volgt:

“40 dagen minder vlees en vis eten.
Met zoveel mogelijk mensen.
Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk.
Samen verleggen we onze culinaire horizonten.”

#dzv op It’s a knot

Het is niet de eerste keer dat ik op mijn blog meedoe aan Dagen Zonder Vlees. Vorig jaar schreef ik er ook al over en ontdekte ik zo de verpakkingsvrije winkel Content in Leuven.

Het verschil met vorig jaar is dat me dit jaar werd gevraagd om de volgers van It’s a knot actief te betrekken bij de actie. Ja hoor, ik vraag inderdaad aan jou om mee te doen aan Dagen Zonder Vlees! In ruil daarvoor zal ik onder andere recepten delen en laten zien hoe het bij mij gaat. Denk je nu “huh, Stefanie, jij bent toch al vegetariër, wat is er dan nog zo bijzonder voor jou”? Dagen Zonder Vlees is meer dan minder vlees en vis eten. Dit zijn de extra uitdagingen die je kunt aangaan:

meer seizoensgroenten eten

minder voedselverspilling 

minder verpakkingen 

meer plantaardig eten 

Allemaal heel interessant en bevorderend voor het verkleinen van je ecologische voetafdruk. 😉

Dus wat denk je, samen deelnemen? Elkaar motiveren en ideeën delen? Via deze link kun je in mijn (onze?!) groep terechtkomen. Eerst schrijf je je in en vervolgens kun je kiezen om je bij IT’S A KNOT aan te sluiten. Je vindt de groep in de categorie Blogs! Van mijn kant komen er snel artikels die hopelijk behulpzaam zijn in jullie -misschien- eerste stappen in minder vlees en vis consumeren. Want je bent al een goede deelnemer als je 1 à 2 keer per week vegetarisch eet.

Samen voor een gezondere planeet Aarde, moet lukken toch? 😉 Ga jij meedoen?

En heb je ideetjes voor artikels, laat het me dan zeker weten!

Sincerely yours, Stefanie

2 comments on “Dagen Zonder Vlees komt er weer aan! Doe je mee in de It’s a knot groep?”

  1. gentillinne schreef:

    Aaah! Wat een leuk ideetje! Ik ga me heel erg snel inschrijven bij je groep! Suuuper leuk van je! 😚 ik ben erg benieuwd naar je recepten en blogjes hierover! 🙂 xxx

    1. itsaknotstefanie schreef:

      Super, Inne! Heel fijn om te horen ❤️ Mijn hersenmolen is druk bezig met leuke dingen bedenken 😄

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)