Cruelty-free shower routine | How to smell like cappuccino and cure dry skin

Ik had het beloofd (aan mezelf, voor 2017 enzo) en hier ben ik er dan mee: bloggen over cruelty-free beauty. Cruelty-free betekent dierproefvrij. Dit vind ik sinds een aantal maanden heel belangrijk. En wat ik belangrijk vind, verschijnt op mijn blog. Over de cappuccino: uhu, dat lees je goed, ik ken een trucje waardoor het lijkt alsof je net in een zwembad vol cappuccino bent gedoken. Ik leerde het kennen in een Lush-winkel in Milaan, je hebt er twee producten voor nodig en het verzorgt de droge huid. Daar heb ik in de winter best wel last van, jij misschien ook? 

Voor ik je over de Lush-cappuccino vertel, laat ik zien welke producten ik graag gebruik in de douche. Het zijn de producten die ik gebruik tijdens een gewone douche, zonder het scrub- en scheergedoe. Ten eerste de haarverzorging: shampoo en conditioner. Die tweede stap vind ik persoonlijk best wel belangrijk voor zachte, doorkambare haren. Ik zweer bij arganolie, niet alleen de geur maar ook de werking ervan blijft mij bekoren. Ik was dan ook heel blij toen ik deze betaalbare conditioner tegenkwam bij Holland & Barrett. Inecto is niet alleen dierproefvrij maar ook vegan friendly. Wat shampoo betreft ben ik momenteel het meest tevreden over Lush Rehab en de Ginger shampoo van The Body Shop! Ik stapte de Lush binnen met klachten over futloos haar, de verkoopster raadde me Rehab aan en de shampoo deed vervolgens exact wat zij beloofde en dus wat ik wou! Beide shampoos zijn goed om een droge hoofdhuid te verzorgen.

Wat douchegel betreft ben ik al een jaar of 2 gek op Yogi Flow van Rituals. Na de douche vind ik het -zeker in de winter wanneer mijn huid makkelijk uitdroogt- fijn om een crΓ¨meke te smeren. Ik ben dus fan van de Ayurveda-collectie van Rituals. Zo ook van de Honey Touch body cream. De body cream van H&M heeft 1 van de meest relaxerende, heerlijke geuren die ik me kan voorstellen. De naam Cashmere Haze past heel goed bij de geur, ’t is alsof je zelf net uit de wasmachine komt en in de wastrommel hebt rondgedraaid tussen de zachtste stoffen.

En als het wat meer mag zijn, dan ruik ik graag naar cappuccino. Hiervoor heb je 2 Lush-producten nodig: het Cup O’ Coffee-masker en de It’s Raining Men-douchegel. (Om verwarring te vermijden: die heet in ItaliΓ« dus Nonlabevo) Koffie + honing = cappuccino. De geur ervan dan toch. πŸ˜‰ Ten eerste breng je het koffiemasker aan, waar je maar wilt. Bijvoorbeeld op je handen want zachte handen zijn fijn. Laat het dan even inwerken, zo’n 5 minuten. Vervolgens ga je in water/onder een lopende kraan het masker wegscrubben met een dotje van de douchegel. Die moet gaan schuimen natuurlijk. Maak een draaiende beweging met je vingers, was de huid en inhale the cappuccino… Geniet van je zachte huid, you can thank me later. πŸ™‚

Om na te kijken of een product dierproefvrij is, gebruik ik altijd deze lijst van naoki.nl.

Wat zijn jouw favoriete producten onder en na de douche?

Veel liefs, Stefanie

2 comments on “Cruelty-free shower routine | How to smell like cappuccino and cure dry skin”

  1. Klaartje schreef:

    Wat een goede gewoonte! Arganolie heeft mijn haar ook al vaak gered.

    1. itsaknotstefanie schreef:

      Hihi joepie! Gelukkig ruikt het ook zo heerlijk! πŸ˜€

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)