Cosy hotspot in Leuven | Lunch at Sara’s 

Leuvense hotspots, zonder twijfel de meest verwaarloosde categorie van mijn blog. Waarvoor excuses, mijn liefste thuisstadje. Bij deze het voornemen om daar vanaf nu verandering in te brengen. Het idee ontstond toen ik onlangs ging lunchen bij Sara’s, een gezellig eethuisje net buiten de drukke straten van Leuven. Veggie opties, losse thee en limonades op de menukaart waren al voldoende om me te overhalen. Als je daar het interieur nog eens bijrekent… 

Witgeverfde bakstenen muren, veel planten, veel licht en laaghangende lampen waar ik minstens 2 keer mijn hoofd tegenaan stootte. (Ook dit hoort bij kleiner dan 1m70 zijn…) De inrichting van Sara’s is hoe dan ook een troef van de zaak!

Thee wordt geserveerd in grote glazen op een gepersonaliseerd plankje. (Ik wil ook een plankje met mijn naam op…) Abels zwarte thee was losse thee, daar zijn we allebei meer fan van dan van thee in zakjes. We take our teatime very seriously. Dat gezegd zijnde: ik had een mengeling van zakjesthee met verse gember en citroen en dat beviel me enorm! 😊

Wanneer je hier een boterham bestelt, krijg je een bord dat eruitziet alsof je een salade eet met een snee brood eronder. Laat dat nu net helemaal mijn ding zijn! Wat de boterhammen betreft zijn er 4 opties, 4 veggie opties (!). Ik koos de boterham met mozzarella en pesto. De salade zat vol avocado (yaaaaay) en had enorm veel smaak. Balsamico en olijfolie vermoed ik. De soep beviel ook, mede dankzij de dikke sneden brood en de boter. 😉

De volgende keer wil ik graag het ontbijt en zeker de koffie testen! Hoe belangrijk is het interieur van een nieuwe hotspot voor jou?

Sincerely yours, Stefanie

15 comments on “Cosy hotspot in Leuven | Lunch at Sara’s ”

 1. Djuli schreef:

  Ziet er leuk uit! Zijn er ook vegan opties?

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Er is een boterham met hummus en cream cheese, misschien kun je vragen om dat tweede weg te laten? 😄 En ik zag bij de koffies ook de optie voor sojamelk staan! X

   1. Djuli schreef:

    Super 🙂 Dankjewel!

 2. Vie de Julie schreef:

  De koffie is ook 👍🏼👍🏼👍🏼!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Het zou me niet verbazen als ik er de komende week beland voor een koffie haha! 😄😘

 3. MyStyleMichelle schreef:

  Wat een leuke plek! Als ik dichterbij woonde, zou ik zeker een keer langs zijn gegaan 😀 Xxx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Hihi ja! Wie weet kom je ooit naar Leuven he 😄 Leuk om te horen xxx

   1. MyStyleMichelle schreef:

    Hihi, misschien wel inderdaad 😀 Xxx

 4. justaxelle schreef:

  Ben er vorige week ook voor de eerste keer geweest! Ik zit op die straat op kot, en ben er echt al duizend keer voorbijgelopen met telkens de gedachte ‘hier moet ik eens gaan’. Heb er niets gegeten, maar amaaai uw eten ziet er lekker uit!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Wat een leuke straat/buurt om op kot te zitten! Ga toch maar eens terug dan, hihi, no excuses 😉 Xx

 5. Marjolein schreef:

  Wat leuk! Ik ga er zeker eens voor de vegan optie! Waar is het juist? 🙂

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Bogaardenstraat 24 🙂 In de buurt van de central bib! Heel leuk xxx

   1. Marjolein schreef:

    Thanks! En Stef je mag wel meer schrijven over hotspots in Leuven! 😉

   2. itsaknotstefanie schreef:

    Volgend semester heb ik daar tijd voor 😉 Maar leuk om te horen dat je er iets aan hebt xx

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)