Bye bye July! Past month’s favourites

Kijk eens aan, als dat de eerste blogpost die enkel op itsaknot.com verschijnt niet is! Ja dat is het zeker. Sinds de ochtend van 1 augustus ben ik de proud owner van de (beveiligde) blog en dus domeinnaam It’s a knot. Yes baby! De voorbije week was even moeilijk door alles wat ik moest uitzoeken (leve Google en facebook-groepen!) maar het is gelukt. Gelukkig maar, want ik vertoonde al afkickverschijnselen. Mijn hoofd zit vol ideeΓ«n voor nieuwe artikelen. Laten we beginnen met mijn favorieten van de maand juli, shall we?

Food

Na jaren van enkel water drinken, maak ik me tegenwoordig wel ‘schuldig’ aan het drinken van frisdrank. Zo af en toe limonade, dat smaakt. Tegenwoordig bestaat er een uitgebreid aanbod aan “suikervrije blieblabloe limonades zonder kleurstoffen”. Ik proef en ontdek ze maar al te graag (als er citroen, limoen en/of vlierbloesem in zit, moΓ©t ik het testen). Daarnaast heb je ook nog de goeie ouwe rakkers zoals Canada Dry. Gembersmaak in een bruisende, koude frisdrank. Ik was meteen verkocht. Een paar blikjes en halve fles later kan ik het zeggen: Canada Dry is mijn favoriete frisdrank. 

Beauty

Tijdens mijn shopping tripje in Gent had ik een duidelijk doel voor ogen, namelijk een goede shampoo kopen bij Lush. Ik was op dat moment zeer ontevreden over mijn haar. Ik liet het weer korter knippen waardoor er reeds meer volume in zat maar ik vond het nog steeds futloos. De Lush Rehab shampoo ruikt niet alleen naar munt, het brengt mijn haar ook tot leven, verzorgt mijn droge hoofdhuid Γ©n mijn haar wordt minder snel vettig. Volgende keer toch maar investeren in een grotere fles. Al hoop ik op een goed alternatief in de vorm van een shampoo bar (milieu enzo).

Book

Ik heb heel wat gelezen de voorbije maand. Als ik nu niet zo gesteld was op actualiteit volgen (en dus de krant lezen) of niet zo veel blogs volgde, had ik nog meer kunnen lezen. Ik las onder andere #Girlboss en dat is ook het boek dat ik wil aanraden. In eerste instantie had ik het een beetje fout begrepen allemaal. Het bleek namelijk helemaal geen ‘feministisch’ boek, dat maakt Sophia Amoruso vanaf bladzijde 1 al duidelijk. Oops, my bad. Niet getreurd, ik wou het nog steeds lezen. Maar goed ook want door al haar snode plannetjes en genialiteit, is ze nu founder and owner of Nasty Gal. Het boek werkte voor mij heel prikkelend en inspirerend. Je raadt het al, #Girlboss wekte mijn inner girlboss tot leven.

Instagram

Als je de screenshot hieronder bekijkt, moet ik het dan nog uitleggen? Eten, bloemetjes, oog voor detail. Voila, prachtig instagram account _foodstories_!

Psst, wanneer je helemaal naar onderaan deze blogpagina scrolt, zie je een deel van mijn eigen feed. Cool or nah? πŸ˜‰


Blog

De blogger die me helemaal over de streep trok om It’s a knot naar een hoger niveau te tillen? Kotryna Bass. OkΓ©, ik wou al heel lang de domeinnaam kopen en verhuizen naar een host maar door de inspirerend blog van Kotryna, geraakte die wil plots in stroomversnelling.

Fashion

Dat ik me verveeld en vervelend voel wanneer ik saaie kleren draag, daar ben ik al een tijdje achter. In de culotte met bloemenprint van Zara voel ik me dan weer top. Het valt me op dat ik in een ‘broekenperiode’ zit. Waar ik vroeger een overload aan topjes en truien bezat en al blij was als ik 2 passende jeansbroeken in mijn kast had, is het nu helemaal geen probleem meer om een broek te vinden die ik leuk vind en me past. De culotte trend mag wat mij betreft nog een paar seizoenen meegaan. Al ga ik de mijne hoe dan ook blijven dragen, ‘in de mode’ of niet. πŸ˜‰

 Youtube

Nog op het laatste nippertje van juli ontdekt: het kanaal van Jenny Mustard. Dit staat in haar instagram bio: “swedish vegan feminist in berlin”. Als je me kent, begrijp je nu al waarom ik haar leuk vind. Bovendien is ze grappig, streeft ze een minimalistische levensstijl na en is ze verslaafd aan granola. Ik zie dus zeker interesses die overeenkomen met die van mezelf. Haar content is interessant, plus ook in blogvorm terug te vinden.

Enneeeeuh, wat vind je van de nieuwe It’s a knot? Ik ben heel benieuwd naar de reacties… πŸ˜€

Sincerely yours, Stefanie

10 comments on “Bye bye July! Past month’s favourites”

 1. Kris10 schreef:

  Een culotte is in mijn wereld een onderbroek. Maar hej ik ben dan ook niet into fashion. Wel mooi πŸ™‚ En leuke instagramtip!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Haha ja, gekke naam he! Ik vermoed dat het iets te maken heeft met de middeleeuwse onderbroeken die lang waren? Haha! Dankje en goed om te horen πŸ™‚ X

 2. gentillinne schreef:

  Je nieuwe blog ziet er echt awesome uit! (Whiiiii). Ik had ‘m al een beetje bekeken (want ik kon niet meer wachten) maar nu ben ik helemaal verliefd! En dat je hele feed onderaan staat is echt zaaaaalig! (Ik was al verliefd op je zalige foto’s en nu staan ze ook nog eens op je blog, jayjay!!!) Ik ben mega benieuwd naar al je nieuwe artikeltjes! (Oh, en, superfijne favorieten ook, die broek is echt gaaaaf!!! (En die staat je prachtig!)) Xxxx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Yaaay, dat jij ook zo enthousiast bent doet echt deugd, Inne πŸ˜„ Wat een compliment zeg, ik doe ook maar wat daar op insta… Hihi! Dank je wel voor de zalige reactie ❀️

 3. Eva schreef:

  Ik kende de blog van Kotryna nog niet, maar wow, wat een inspirerende blog is het inderdaad! En misschien kan je trouwens een artikel schrijven over jouw hosting en over hoe je alles hebt overgezet enzo? πŸ™‚

  Liefs!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Ik zal kijken hoeveel ik me herinner van het proces en of ik er dus iets nuttig en behulpzaam over kan plaatsen. πŸ™‚ Dan zal ik het met plezier doen, leuk dat je het vraagt! Xxx

 4. Sofie Bollen schreef:

  De nieuwe lay out van je blog ziet er zo leuk uit!! En die rehab shampoo is zo goed, ik heb die grote bus al zo lang en die gaat maar niet op haha! Ik heb je ook genomineerd voor de liebster award πŸ™‚ Dus als je wilt meedoen kan je altijd de vragen op mijn blog lezen!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Ohja ik wou het nog lezen, wat een warhoofd ben ik… Dank je wel, Sofie!! Aha, goed om te horen dat de shampoo lang meegaat πŸ˜„ En nogmaals dank je (voor het compliment dan), doet me plezier om te horen xxx

 5. Djuli schreef:

  Wauuuuuw wat is je blog mooi geworden! Echt heel gaaf!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Wiiii! Dank je wel! πŸ˜€

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)