Beautiful Brussels | Our day in pictures 

Op de trein stappen en nieuwe plekken ontdekken: ik doe niets liever. Het was ook exact wat we dinsdag deden. Sinds mijn laatste herexamen een jaar geleden had ik geen voet meer gezet op Brusselse bodem. Niet omwille van een trauma ofzo. Nee, het is er gewoon niet van gekomen, 12 maanden lang… Ik miste de stad eigenlijk wel. Soort van. Hoe los je zoiets op? Dag zeggen aan je uitstelgedrag, je comfortabele All Stars (hartje) aantrekken en genieten van een dag in Brussel. We wandelden de stad door en ontdekten weer nieuwe straten en mooie plekken. Ik ben van mening dat er geen betere manier is om een stad te zien dan te voet. Een andere manier is foto’s kijken en verhaaltjes lezen. 😉 Wat we deden, waar we aten en andere sfeerbeelden: a beautiful day in Brussels.

Vanaf Brussel-Centraal ben je snel aan Episode, een ‘hippe’ tweedehandswinkel. Wat me meteen opviel was dat een groot deel van wat we stiekem allemaal willen hebben omdat het er zo goed uitziet bij bloggers e.d., hier verkocht wordt. Denk ruime jeansjassen, velvet, plissérokken, broeken met wijde pijpen, bodysuits… (Ik kocht een zwarte suède bodysuit, yaaaay!)
De nieuwstraat vind ik persoonlijk niet veel soeps. Deze keer wouden we graag de buurt rond de Louizalaan ontdekken. We liepen langs het justitiepaleis, gezellige straatjes die je  luidop doen mijmeren over hoe mooi Brussel wel niet is. Bruxelles, ma belle. 😉

Eenmaal in de Avenue de Louise gingen Abel en ik, totaal underdressed, binnen in de Montblanc winkel. Omdat meneer inkt wou. Stonden we daar tussen de dure pennen en horloges. Maar het is mooie (en betaalbare) inkt. Hebben we dat ook eens meegemaakt.

Dit is hoe een lunchplek vinden meestal gaat bij ons: ik doe opzoekwerk voor betaalbaar (veggie) eten, vind een adresje en dat is dan ons plan B. Want hoe graag we dan ook op die plek willen lunchen, er komt altijd wel iets tussen (lees: 1 van ons (lees: ik) is te hongerig om nog langer te wachten tot we die plek bereikt hebben). En vraag me niet hoe, we slagen er ook altijd in om op lekker en betaalbaar eten te botsen.

We aten een heerlijk bord vol huisgemaakte, gezonde dingen. Version végétarienne pour la mademoiselle. Ook de gemberlimonade was heerlijk. De naam bewaarde ik expres tot het einde: God save the cream. Alleen al daarvoor krijgen ze 10 bonuspunten. Urban Outfitters zit in Brussel in een prachtig gebouw! Jammer genoeg vond ik geen outlethoekje (mijn favoriet in het filiaal in Antwerpen) maar de boeken stelden niet teleur. Dat kookboek (vegetarische student enzo) had ik echt moeten meenemen (15 euries maar), hopelijk een volgende keer. Al staat het boekje over feminisme nu ook wel op mijn verlanglijst.

Marks & Spencer moest ik ook wel even een bezoekje brengen. Wat zou ik daar graag de wekelijkse boodschappen doen… Ik liet al de lekkere koekjes voor wat ze zijn en hield het praktisch met deze heerlijke “maté tea”. Mango & passievrucht is mijn holy grail combinatie op warme dagen! Op weg naar de buurt rond de Beurs (de Anspachlaan dus), zaten we nog even bij Jat voor een iced coffee en frappé.

We wandelden voorbij een heleboel musea en plots herkende ik het uitzicht… “Uhm, staan we op de Kunstberg?” Haha, hier was ik dus nog nooit geweest ondanks dat ik er 10 maanden lang vlakbij studeerde. Uit de foto’s die Abel van me maakte, vond ik de onderstaande het leukst om te tonen. Spontaan. Want die verdomde zonnebril wou maar niet op mijn hoofd blijven staan. We eindigden de dag in een platenzaak waar we vorige zomer fan van waren geworden. (Caroline) Ik kocht er Come away with me van Norah Jones voor 8 euries. Alweer een dag die bewijst dat je niet veel geld moet uitgeven om een leuke tijd te hebben.

Ook fijn om te merken dat ik me beter in het Frans kan behelpen dan ik zelf denk. Als Belg vind ik dat belangrijk. 🙂

Ken jij Brussel goed of wil je er ook graag (nog) eens naartoe?

Sincerely yours, Stefanie

4 comments on “Beautiful Brussels | Our day in pictures ”

 1. justaxelle schreef:

  Ziet er een superleuke dag uit, en je hebt ook een heel leuke outfit aan! Onlangs ben ik ook bij Jat geweest, inderdaad een aanrader!

 2. Naomi schreef:

  leuke foto’s. zo een dagen tijd echt de max. zonder al te veel planning (behalve het eten, dat dan idd altijd misloopt) gewoon een dagje er tussenuit 🙂
  xx

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Da’s pas vakantie 😄 Dankje! X

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)