Back to uni: how I plan + update 

De dag die nooit leek te komen, de eerste dag in het tweede bachelorjaar Pol&soc, is dan toch aangebroken. 3 maanden en 2 dagen, zo lang heeft mijn vakantie geduurd. Dat is behoorlijk wat tijd om te recupereren van het eerste jaar. 😉 Begrijp me niet verkeerd: die vakantie had nog langer mogen duren, fine by me. Maar langs de ander kant kijk ik er niet tegenop om weer bij te leren en iedere dag in Leuven te vertoeven. Iedereen is weer in België (op Erasmusstudenten na) dus het is makkelijker om af te spreken, de danslessen zijn opnieuw begonnen, het is herfst ♥,… In dit artikel toon ik je hoe ik plan en hoe ik verwacht mijn studie, blog, werk, dansen, sociaal leven etc. te gaan combineren. img_8255

-Wat ik op dit moment in ieder geval verwacht, is dat deze week drukker gaat worden dan dat het er nu uitziet. Haha-

 • Mijn toptip blijft het maken van een to do-list en voor iedere ‘taak’ een vakje zetten om later af te vinken. Dat geeft een gevoel van productiviteit en dat is toch wel wenselijk als je moeite aan het doen bent.
 • Zoals je ziet, laat ik graag wat ruimte tussen de verschillende dingen die ik moet doen. Je weet immers nooit wat er bijkomt of verandert. Aan proppen en krabbelen heb ik immers een hekel. Overzicht graag, mijn hoofd bevat al genoeg rommel. 😉 (liep op maandag al fout inderdaad…)
 • Wanneer ik les heb om 9u ’s ochtends, is het nogal onwaarschijnlijk dat ik daarvóór al iets zou verrichten dus dat schrijf ik dan maar op lijn 1.
 • Wat ik nu nog niet echt kan tonen natuurlijk is hoe ik het studeren inplan. Op dit moment heb ik 0 boeken en 0 ideeën over hoeveel tijd ik in ieder opleidingsonderdeel zal stoppen. De ‘gesch.’ (het bijhouden van de leerstof van Politieke geschiedenis van België) op donderdag is dan ook maar een voorbeeldje. Al lijkt het me wel praktisch om op een vrije namiddag een responsiecollege van de volgende ochtend voor te bereiden. Je hebt het idee vast wel beet. 🙂
 • Wanneer er die dag een niet te missen iets gebeurt (een deadline voor een wedstrijd, een pakketje dat zou moeten aankomen,…) schrijf ik dat bovenaan naast de datum. Net zoals het welbekende kroontje wanneer er een verjaardag is die ik echt niet mag vergeten.
 •  Wat nog meer overzicht brengt dan ruimte tussenlaten is sowieso colour coding. Zeker wanneer het druk is, is een systeem zoals op de foto hieronder belangrijk. En ja, ik ben zo’n cheesy vrouw die een bloemetje tekent achter “werk” omdat ze in een bloemenwinkel werkt. Sorry not sorry.

img_8260-1img_8259

 • Zoals je in mijn artikel over de reis naar Slovenië kon lezen, kwam ik vol motivatie en ideeën terug. Zo wil ik iedere week een kleiner en iedere maand een groter doel nastreven. Ik besloot om het doel van de week op een stukje washi tape bij het weekend te schrijven. Zo houd ik toch nog 2 dagen over wanneer het de vorige 5 niet bepaald gelukt is. Over het doel van oktober lees je volgende week! 🙂
 • De desk planner van Hema (allereerste foto) heb ik nu nog niet nodig. Dit gebruik ik vooral op dagen dat ik lang aan mijn bureau werk om mijn to do’s op te delen. Bvb. “p.1-20 vak X aanduiden”, “opzoekwerk paper”,… Opnieuw met hokjes om af te vinken natuurlijk.
 • Wat bloggen betreft, plan ik om iedere maandag en vrijdag om 18u30 een nieuw artikel te plaatsen. 2 blogposts per week lijkt me het meest haalbare. Leuk? 🙂 

*Moest je je het afvragen: 1 oktober is het weer Glamour Day. In de laatste Glamour vind je alle info. Het gaat hier over leuke kortingen in nog leukere winkels & webshops. Moest ik mezelf toch ff aan herinneren in mijn agenda, zeker?*

Ik word al moe van de gedachte aan de prestatiedruk die ik mezelf het komende academiejaar weer ga opleggen… Ik ben in niets zó perfectionistisch als in mijn studie. Ookal had ik net een lange vakantie omdat ik geen herexamens had, ik vind dit een werkpuntje. Uiteraard moet ik hard blijven werken maar ik moet meer ontspanning en plezier leren combineren met dat harde werken. Lucky for me ben ik dol op koffie. Hoe ga jij om met het combineren van al je bezigheden?

Sincerely yours, Stefanie

4 comments on “Back to uni: how I plan + update ”

 1. Elisa schreef:

  Ik ben sinds een jaartje geen student meer, maar nu ik deze post lees en ook alle studenten zie terugkeren in de stad, mis ik het echt wel! Ik was (ben) wel niet zo’n goeie planner als u, haha. Veel succes dit jaar, komt vast goed met al uw tips en goeie voornemens!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Leuk om te horen, het is ook een bijzondere tijd natuurlijk (al vervloek ik het vaak haha)… Dankjewel, heel lief! X

 2. Kris10 schreef:

  Ik heb geen papieren agenda meer. Nochtans een papierliefhebber maar er werd teveel gekrabbeld. Mijn smartphone houd ik makkelijker netjes.

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Dat begrijp ik wel, ieder haar manier. 😉 Persoonlijk vind ik de papieren versie toch iets té leuk om het te laten!

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)