Back on track & bullet journal maart 2019

Schrijven over je bullet journal, is dat nog een ding? Hier in ieder geval nog wel. Een nieuw semester, dat is de droom voor een planner als ik. Een nieuwe routine en balans zoeken vind ik om een bizarre reden wel leuk. Dat ik er na 3 maanden toch weer op uitgekeken zal zijn en dingen vaak niet lopen zoals gepland, veranderen daar niets aan. Alle gekheid op een stokje, besloot ik er een blogpost aan te wijden in de vorm van een bullet journal update. ⋅⋅⋅

Een monthly hou ik liefst basic en moet gewoon handig zijn om een overzicht te hebben van de maand en bijvoorbeeld te zien welke weekends ik vrij ben en iets leuk kan plannen. Daarnaast vind ik het ook fijn om mezelf maandelijkse doelen te geven zoals -deze maand- A star is born eindelijk eens kijken. Een to do-lijstje van wat best deze maand gebeurt, is ook alleen maar handig.

Aan mijn wekelijkse planning heb ik links iets nieuw toegevoegd: voor de weekdagen schrijf ik er de dingen op die vastliggen: wanneer ik les heb, verjaardagen, een feestdag,… Op die manier moet dit geen plaats meer innemen waar ik mijn to do’s, afspraken etc. noteer. Ook per week houd ik doelen en een algemeen takenlijstje bij. Dat laatste is vooral handig om je future self een tijdje op voorhand alvast een geheugensteuntje te geven, voor een doktersafspraak bijvoorbeeld. Als bonus is er nog het boodschappenlijstje zodat ik zeker niet vergeet dat iets essentieel zoals de havermout bijna op. (Stel je voor! Geen havermout meer op voorraad! Hihi)

Een van mijn belangrijkste doelen voor dit jaar is mezelf genoeg ademruimte geven en af en toe de focus op dat masterdiploma los te laten. Concreet betekent dat tijd maken voor wat ik leuk vind. Onder andere daarom probeer ik deze maand eens een log bij te houden over hoeveel tijd ik spendeer aan studeren/les/thesis en werken. Zeker nu ik twee studentenjobs ga combineren, is dit handig én nodig. Ook sporten krijgt stilletjesaan weer een plaats in mijn routine en bijhouden hoeveel tijd ik daaraan spendeer werkt motiverend. Een andere tracker is die voor de dagen waarop ik geen geld uitgeef. Ik word snel verleid door een koffie of lunch buiten de deur terwijl dat vaak helemaal niet nodig is. Een koffie af en toe kan natuurlijk wel maar jammer genoeg -in dit geval- vormen vele kleintjes een groot geheel…

Over dat sporten gesproken: naast een douche is er niets fijner dan te kunnen afvinken dat ik discipline heb getoond en vooral mezelf plezier heb gedaan met een work-out. Thuis of in de fitness. Omdat ik dit jaar toch ook extra hard werk aan mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen: ik ben best trots op de regelmaat waarmee ik sport. Ik voel er ook zeker de mentale voordelen van. Ik zit beter in mijn vel en voel me ook veel rustiger. En dat is uiteindelijk wat telt.

& remember: don’t feel guilty doing what is best for you.

Hoe verloopt jouw 2019 tot nu toe? En heb jij (nog) een bullet journal?

X Stefanie

2 comments on “Back on track & bullet journal maart 2019”

  1. Marthistiek schreef:

    je bullet journal ziet er zo leuk uit!! ik heb er sinds 2019 nu ook een en het is zo leuk! ik gebruik het wel niet echt om te plannen, meer om echt habits enzo bij te houden! a star is born is trouwens echt een mega goede film, dus zeker kijken!!

    1. itsaknotstefanie schreef:

      De date voor de film staat ingepland (voor overmorgen! Yay!) 😉 Superfijn om te horen dat mensen er nog steeds mee starten en dat het je bevalt. En dankjewel xxx

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)