Dear August, you went by so fast! Past month’s favourites

1 september. Ik heb er nooit tranen om gelaten. De kleuterklas bood nieuw speelgoed. De lagere school bood speelkameraadjes. Het middelbaar zorgde voor een blij weerzien. Nu is 1 september een gewone dag. Maar wie weet is het ooit opnieuw een spannende dag omdat ik zelf voor de klas sta (never say never) en ik steek het niet onder stoelen of banken: in een verre toekomst wil ik zelf een kindje (of 2) aan de schoolpoort uitzwaaien. September wordt een spannende maand: een reis, een citytrip, de start van het tweede jaar politicologie en God knows wat nog allemaal! Verder kijk ik stiekem wel uit naar de herfst en de nieuwe oogst appelen. Genoeg gekwijl over september, dit waren en zijn mijn favorieten in/tijdens/sinds augustus.

Food

Zonder twijfel is Alpro Go On mijn favoriete ontdekking van de zomer op eetgebied. Een paar eetlepels van dit plantaardig alternatief voor kwark met fruit (en amandelschilfers of cacao nibs of…) and I’m good to go (hebdem?)! De variant met passievrucht in een kleiner meeneempotje was vaste kost als vieruurtje op het werk. 

Beauty

Je zag deze foto’s misschien al voorbijkomen in een zomerdagboekje en bij deze krijg je de grote liefdesverklaring aan dit palette. Via boozyshop bestelde ik de Make-up Revolution New-Trals vs Neutrals oogschaduw. Dit palette bevat alle kleuren die ik op dit moment kan wensen. Ik draag het niet vaak maar wanneer ik toch experimenteer met oogschaduw, doe ik dat het liefst met roodtinten. Het handige is dat het palette dus niet alleen die wens beantwoordt maar ook links en rechts voor neutrale kleuren zorgt. De naam liegt dus niet. Bovendien is de meerderheid mat (top!) en zijn de glittertinten meteen de enige die ik kan uitstaan. Sow pritti.

Netflix

Was ik het ene moment nog een concept aan het klaarzetten voor een artikel over hoe ik totaal geen mens ben om series te verslinden op Netflix, zit ik het volgende iedereen te stalken dat ze The Get Down moeten kijken. The Get Down gaat over The Bronx anno jaren ’70. Het hoofdonderwerp is muziek maar je krijgt ook de problematiek van die tijd en plaats mee. Voeg daar een love story aan toe en je hebt de serie waarvan ik de 6 (lange) afleveringen verslond al waren het potten pindakaas.

Meteen na de finale van The Get Down, begon ik aan de pilot van Gilmore Girls. Iets totaal anders inderdaad. Daarom niet slechter. Hoezo ontdek ik deze serie nu pas!? Chad Michael Murray zien in een andere context dan One Tree Hill maar toch als high school boy, was ff wennen. Nogmaals: daarom niet slechter. *wink wink* Grappig, luchtig, “girly”: Gilmore Girls in een notendop

Instagram

Ik dacht na over mijn favoriete Instagram account van de maand maar toen ik dit voorbij scrollde, moest ik niet langer mee nadenken. 😀

En Instagram stories? Die vind ik oprecht leuk. Niet heel netjes om het concept van Snapchat te ‘stelen’ natuurlijk. Ach, ik zie nog steeds verschil tussen de 2 media. Verder dan dat gaan mijn zorgen niet.

Fashion

De trends van tegenwoordig. Ik ben bijna te enthousiast om op de band wagon te springen. Jup, ik droeg ze ook op mijn 5e, die plastic chokers. En wat ben ik blij met deze trend! Het heeft sowieso iets grungy (love!) maar er bestaan zoveel stijlen chokers dat je er niet zogenaamd “gothic” bij moét lopen. Laat mijn pink velvet choker hier nu toevallig het perfecte voorbeeld van zijn. -Nog zoiets: wat heb ik deze zomer toch met zachtroze??-

De chokers op de foto bestelde ik bij Chloé. Chokers gemaakt door een lieve medeblogger, opgestuurd met een schattige ‘verpakking’, dat moeten wel de beste chokers zijn! 

Shout out

Ten slotte een shout out naar mijn omgeving. Ja jij daar, persoon die mijn dagelijks leven beïnvloedt en mee bepaalt. Eind juni maakte ik een fb-pagina aan voor It’s a knot. Vervolgens nodigde ik de mogelijk geïnteresseerden uit mijn vriendenlijst uit om het een duimpje te geven. Ze-nu-wen. 2 maanden later krijg ik (nog steeds) kriebels (en rode wangen) wanneer vrienden me via een berichtje of tijdens een afspraakje aanspreken over mijn blog. De reacties zijn ongelooflijk. Ongelooflijk lief.

Het blijft me verwonderen hoe mijn “creatieve uitlaatklep” zo geapprecieerd wordt.

Hoe begin jij aan september? Heb je er zin in of skip je de komende tijd liever en kan het voor jou niet snel genoeg Kerstmis zijn?

Sincerely yours, Stefanie

2 comments on “Dear August, you went by so fast! Past month’s favourites”

  1. Djuli schreef:

    Die chokers zijn zo mooi! Ugh, augustus ging veel te snel voorbij. Het had van mij nog wel een paar maanden augustus mogen blijven 🙂

    1. itsaknotstefanie schreef:

      Ja he 😄 Ik heb nu wel nog vakantie tot de 26e maar dan nog gaat het allemaal te snel voorbij… X

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)