30 days minimalism challenge | Day 4-9

De eerste volle week van de 30 days minimalism challenge zit erop. Ik kan je alvast zeggen dat het me nog steeds bevalt. De focus lag weer op sociale media gebruik maar ook het materiële aspect kwam al aan bod. Daarnaast evalueerde ik wat ik doe en wat ik wil. Ben je benieuwd naar de opdrachten en hoe ik het er van afbreng, dan zit je hier goed. 
Dag 4: niet zeuren

Dit ging vlotjes tot een uur of 4 in de namiddag. Ik was dan ook gewoon thuis tot dan en dan was er niets om te zeuren. Tot ik om 16u dus de te smalle bankjes in de aula in het oog kreeg en de prof monotoon haar verhaal deed. Geleerd: zeuren doe ik dus heel onbewust. Of ja, ik noem zoiets zeuren want what ya gonna do about it!? Maar doet iedereen dat niet soms? Zo’n opmerkingen geven zonder het te beseffen? Je er bewust van zijn en erop letten om het te minderen, is al fijn.

Dag 5: 3-6 prioriteiten bepalen

Volgens de opdracht moet je “what matters most to you in life” definiëren en bekijken “how to add more of that to your day-to-day routine”. Zonder bepaalde volgorde zijn dit mijn 5 prioriteiten:

 1. Studie a.k.a. diploma(‘s) behalen a.k.a. met mijn latere beroep iets betekenen voor iemand. Wat, wie, waar dan ook.
 2. Tijd dat ik kan invullen zoals ik dat zelf wil: bloggen, zwemmen, Gilmore Girls kijken of gezond koken,… Tijd voor mezelf.
 3. Vriendinnen
 4. Abel
 5. Goede band met mijn ouders en grootouders

En het reizen? Dat past volgens mij zowel bij 2, 3 en 4. En nummer 6 zou het eigen boontjes doppen kunnen zijn. Mijn eigen geld verdienen, geeft me voldoening en vind ik dus belangrijk. Ook omdat het me meer onafhankelijkheid & zelfstandigheid geeft.

Dag 6: verwijderen uit leeslijst wat niet nodig is

Ik ben best goed in het aanmaken van bladwijzers op mijn laptop én iPhone. “Oeh interessant, ga ik zeker nog nodig hebben of terug willen lezen!” Zo’n 7 op de 10 keer is dat echter niet het geval. Alles wat ik niet meer kan gebruiken of nutteloos is gebleken, heb ik dus ook maar gedelete. Wat ik bv. wel laat staan in de bladwijzerbalk is de lijst van dierproefvrije cosmeticamerken op Naoki.nl. Altijd handig. Ook ben ik eens door mijn lijst gegaan op Bloglovin. Ik geloof dat ik nu zo’n 100 mensen/blogs minder volg…

Dag 7: beauty collectie onder handen nemen

Dit beviel me best makkelijk. ik deed dit namelijk al aan het begin van de zomervakantie. Toch keek ik nog eens in mijn kast en kon ik 3 dingetjes weggooien. Ter compensatie maakte ik mijn blikken doos in de voorraadkast leeg. Ik kreeg ooit het idee om daar paaseitjes, kleine speculoosjes & co. in te bewaren. Het blijkt nu dat ik daar nooit meer naar omkijk dus dag en bedankt, een nieuwe plek voor gezondere snacks zoals de Nakd Bliss Balls is geboren! 😄

Dag 8: stilte en alleen zijn omarmen

3 uur lang geen gepraat, geen tv of radio, geen sociale media. Dames en heren, dat deed deugd. Heel toevallig was ik deze zaterdagmiddag alleen thuis. Douchen en studeren zijn 2 dingen die ik normaal doe met muziek op de achtergrond. Deze keer dus niet. Wanneer ik alleen eet, kijk ik meestal Netflix. Deze keer dus niet. Misschien zit het wel gewoon tussen mijn oren dat ik niet tegen stilte kan, want blijkbaar kan ik dat wel.

Dag 9: morning routine

Stiekem wist ik niet wat aan te vangen met deze opdracht. Ik ben namelijk nogal gehecht aan mijn ochtend routine, met andere woorden ik heb er dus al eentje. Op weekdagen/als ik moet werken gaat dat gewoonlijk zo: opstaan-badkamer-ontbijten & krant lezen-koffie-tanden poetsen. Wanneer ik nergens heen moet, hebben alleen ‘opstaan-ontbijt & krant-koffie’ een vast plekje en volgt de rest later. 😉 Jammer genoeg zit er tussen die onderdelen ook nog scrollen en filmpjes kijken. Dus in plaats van ‘tijd te verspillen’ nadat ik te vroeg wakker werd, kneep ik heel koppig mijn ogen terug dicht. Tot het moment met de cappuccino in de zetel, dus na 2 uur blijven liggen en ontbijt, ging mijn wifi niet aan. Sowieso probeer ik tegenwoordig te lezen wanneer ik te vroeg wakker ben ipv mijn gsm erbij te pakken. Soms lukt dat, soms niet. Gelukkig gaat daar niemand van dood. 😉De uitleg en dagen 1 t.e.m. 3 vind je hier. En dit is het artikel op Into Mind waar ik het idee vandaan heb gehaald.

Hoe zit het met jou wifi-verslaving? En zou jij op dit moment kunnen benoemen wat jouw prioriteiten zijn?

Liefs, Stefanie

6 comments on “30 days minimalism challenge | Day 4-9”

 1. Chelsey schreef:

  Ik heb nog nooit eerder gehoord van deze challenge, maar hij klinkt erg goed! Vooral dag 8 zette mij ook aan het denken. Wanneer ik in mijn uppie ga avondeten of zoiets dergelijks, zet ik ook altijd de tv aan of muziek op. Eigenlijk zou je inderdaad de stilte en alleen zijn moeten omarmen. Ik ben benieuwd naar je verslagen van de aankomende dagen!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Superleuk om te horen dat het je aan het denken zet! En je enthousiasme vind ik ook geweldig 😀 Dankje X

 2. Hanne schreef:

  Ik vind het zo’n geweldige challenge! Echt iets voor mij, misschien moet ik hem ook eens een keer uitproberen, als je het niet erg vindt natuurlijk 😉

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Oooh zo leuk om te horen! Integendeel, ik zou dat fantastisch vinden! 😀 X

 3. justaxelle schreef:

  Heel leuk om uw ‘avontuur’ te volgen, ben al benieuwd naar de volgende update! Zelf probeer ik de laatste tijd voor het slapengaan een boek te lezen, ipv het gewoonlijke rondje scrollen 😉

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Yay lief van je! Leuk dat het jou ook kan boeien 🙂 Dat doe ik ook en ik merk zelf dat dat wel een verschil maakt in hoe goed ik slaap of hoe ik me voel wanneer ik wakker word… 🙂

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)