30 days minimalism challenge | Day 17-23

De voorlaatste week van de 30 days minimalism challenge zit erop! Er passeerden al 23 opdrachten waarvan ik de ene leuker of relevanter vond dan de andere. Maar de moeite vind ik het zeker. Ook dagen 17 t.e.m. 23 waren weer een mooie mix van het materiële en meer zennn-gedeelte van minimalisme. Van abonnementen tot een bedtime routine, maar lees vooral zelf mee wat de voorbije week van de challenge in petto had.

Dag 17: 1 dag niets kopen

Dit klinkt in eerste instantie niet meteen als een moeilijke opdracht. Tot je iets nodig denkt te hebben of daardoor je eten van de dag moet voorzien… Echt een probleem of aanpassing was deze opdracht echter niet. Wie houdt nu niet van dagen met ’s avonds hetzelfde banksaldo als ’s ochtends? Natuurlijk verschilt de moeilijkheidsgraad van dag tot dag… Hoe zou jij zo’n dag zonder aankopen ervaren?

Dag 18: unfollow & unfriend

Woeshie, dit is iets waar ik al een tijdje werk van wil maken. Op volg of abonneer klikken is heel gemakkelijk, ik doe het dan ook snel. Meestal té snel en uiteindelijk krijg je dan heel veel info en prikkels waar je eigenlijk niets mee kunt of niet kunt gebruiken. Ontvolgen of ontvrienden kan heel drastisch klinken en gemeen aanvoelen maar bedenk voor jezelf eens het volgende: heb je zelf ook niet liever een selecte groep eerlijke volgers en vrienden die oprecht in jou geïnteresseerd zijn? Klinkt dat niet fijner dan een bende ‘fakers’ aan je zijde? 🙂 Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet toegekomen ben aan unliken en unfrienden op Facebook… Instagram, Twitter en YouTube nam ik echter wel al onder handen.

Dag 19: wandelen (mindfulness oefenen)

Hmm, moest het niet geregend hebben en moest ik tijd hebben gehad: graag. Hoe graag ik ook wandel, de opdracht van vandaag is niet gelukt omwille van de vermelde redenen… Als vervangende opdracht luisterde ik geen muziek tijdens het fietsen naar de stad, door de stad, naar huis en heen en weer naar de dansles. Ik luister graag muziek als ik me ergens heen verplaats omdat het mijn gedachten dan even bezighoudt en tegelijk ontspant. En ja, meneer de criticus, ik hoor het verkeer nog steeds. 😉 Zo eens in stilte (min het verkeer) fietsen was ook wel eens aangenaam. Zeker op de rustigere stukken was ik me bewuster van mijn bewegingen. Net zoals van het seizoen. De koude en de regen kwamen precies dubbel zo hard binnen.

Dag 20: geen tv kijken maar lezen

Tv kijken betekent voor mij tegenwoordig die ene of die twee afleveringen Gilmore Girls per dag. Verder komt er niet veel televisie aan te pas. Zeker vandaag niet. Al was ik in staat om ’s ochtends voor de les er nog een aflevering tussen te proppen, ik deed het niet. Ik las rustig de krant en duidde wat aan in een handboek. Televisie weerstaan: check.

Dag 21: 20 minutes of journaling

Een gepastere opdracht had er niet kunnen zijn. Het was een stressy week (huilbui hier, slecht slapen daar) dus thuis komen op vrijdag na de laatste les en de volgende weken in kaart brengen, was een goed idee. Ik vulde mijn agenda aan, vulde mijn desk planner in en maakte het in mijn agenda ook heel duidelijk waar mijn deadlines zich bevinden. 😉 Daarnaast nam ik voornemens voor de komende 2 weken. Het is een beetje gek, ik wist al wel dat alles eens opschrijven en een plaatsje geven in je tijd, deugd kan doen. Het is alsof ik dat even vergeten was en de opdracht van vandaag me er weer aan wou herinneren. Dit is dus zeker een tip voor de volgende keer dat jij het allemaal een beetje te veel vindt worden.  

Dag 22: create a relaxing bedtime routine

Een gepastere opdracht was er dus wel… Na zo’n overweldigende week en een zaterdag werken, was het tijd voor avondlijke ontspanning. Waar kun je dat beter doen dan in bad, oh wat zit ik daar graag in. Een Lush product erin voor de bubbels, een theetje en stuk taart erbij -ja, ik eet in bad, why not– en Netflix aan. Dan moet ik alleen nog maar onderuitzakken en de avond is compleet. Hierna gebruikte ik nog een groen kleimasker van Dille & Kamille (iets met tea tree oil). Geen slecht idee, al zeg ik het zelf…

Dag 23: geen make-up dragen

Bij deze opdracht heb ik mijn bedenkingen. ‘T is te zeggen, ik weet niet wat de oorspronkelijke bedenker van de challenge precies bedoelde. Als ze bedoelt dat we moeten beseffen dat we ook zonder make-up de straat op kunnen: akkoord. Maar als ze bedoelt dat make-up iets overbodig is en minimalisme inhoudt dat je geen make-up draagt, dan ben ik niet akkoord. Zoals je hier kon lezen, is voor mij dierproefvrij zijn het belangrijkste als het op beauty aankomt. Ik ging vandaag dan ook niet bare-faced door het leven, wel met een minimum aan make-up. Ik vulde mijn wenkbrauwen niet in, liet de foundation voor wat ie is -dat deed ik ook heel de zomer lang-, vergat de highlighter en er kwam ook geen zwart lijntje op mijn ooglid. Een beetje mascara, concealer en blush moest volstaan om er niet doodmoe uit te zien, haha.

Vind jij het moeilijk om zonder make-up buiten te komen?

Nog een boodschap van algemeen nut: misschien had je het opgemerkt, misschien ook niet, maar vrijdagavond kwam er geen nieuw artikel online. Blame it on de hectische week. 😉 Wel deelde ik een vervangend berichtje op mijn facebookpagina (hierzo). Ben je op zoek naar nieuwe muziek om te leren kennen, dan is het ideaal maar neem sowieso eens een kijkje als dat je cup of tea is.

Sincerely yours, Stefanie

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)