30 days minimalism challenge | Day 10-16

30 days minimalism challenge 1
De voorbije week viel de challenge niet altijd goed te combineren met mijn (drukke) planning. Maar ik hield vol. Wel moest ik 1 keer valsspelen. Een challenge als de 30 days minimalism challenge blijkt niet altijd goed te passen bij je eigen principes en gewoontes. Uiteindelijk wordt er een levensstijl ‘opgelegd’. Striving to minimalism (zoals ik het graag benader) is nog iets anders dan ieder onderdeel ervan klakkeloos kunnen toepassen in je eigen leven. Denk je nu dat ik uitvluchten zoek? Lees dan maar snel verder want ik ben weer een week aan ervaringen rijker. 
Dag 10: wat zijn mijn goals dit jaar?

Oorspronkelijk werd deze challenge -hierzo- gecreëerd voor de maand januari. Je weet wel, opnieuw beginnen enzo, vandaar de opdracht. Ik veranderde het naar mijn goals voor dit academiejaar. Dat werden er 4:

 1. Geen herexamens. Want die 3 vrije zomermaanden voelden verdomd goed! Ik kan maar proberen om het weer klaar te spelen he. 😉 
 2. Dit klinkt misschien tegenstrijdig met doel nummer 1, maar puntje 2 is mijn studie niet altijd verkiezen boven leuke momenten die zich aanbieden. Ik zou hier dus ook kunnen zeggen dat ik minder streng voor mezelf wil zijn.
 3.  Ik wil op citytrip in de lesvrije week en in de paasvakantie want mijn tenen tintelen van de goesting om te reizen. Gelukkig is er voor de lesvrije week al iets op til. 😀
 4. Mijn blog bijhouden maar een uitzondering durven maken wanneer het echt niet past in mijn offline leven, want blog = hobby. Wel een hobby die ik serieus neem. Net zoals de mensen die ik via het bloggen leer kennen. Vandaar dat ook bloggerdates op mijn goal list staan.
Dag 11: commitments evalueren

Ik ben niet iemand die zich voor vanalles inschrijft en vervolgens voortdurend van hot naar her moet rennen. Geef mij maar tijd om bij te komen van de dingen die ik dan wel doe. Ik stress gemakkelijk en heb snel het gevoel dat “ik geen tijd heb”. Langs de andere kant is bezig zijn net iets wat energie geeft. Ook hier vind ik “alles met mate” de beste keuze. Wanneer ik erover nadacht, kwam ik tot het besluit dat dit mijn huidige commitments zijn:

 • mijn studentenjob
 • 2x per week dansles
 • mijn studie
 • It’s a knot
 • een project dat de faculteit organiseert waardoor ik een Franstalige student zal leren kennen. Ik zal met die persoon contact hebben om mijn Frans en zijn/haar Nederlands bij te schaven.
 • vriendschappen
 • mijn relatie

Al deze zogezegde verplichtingen waren en zijn bewuste keuzes. En het is allemaal prima zoals het is. 🙂

Dag 12: geen e-mail en sociale media tot de lunch

Klopt, er lijkt geen week voorbij te gaan zonder een opdracht in het teken van sociale media. Na een hele dag zonder sociale media (week 1) en vorige week nog een namiddag zonder, was dit niet bepaald een uitdaging. Maar hé, dat is een goede zaak he! Ik kán zonder sociale media. Al heb ik misschien een extra trigger nodig om er af te blijven…30 days minimalism challenge 2

Dag 13: kleerkast opruimactie

Op deze opdracht had ik al een stapje voor. De grote “doei, jou heb ik niet meer nodig in mijn collectie”-opruimactie hield me namelijk voorbije zomer al bezig. Daarom besloot ik dat het nu het moment was om de laatste zomerkleren van mijn rek te halen en warme kleren in de plaats te hangen. Normaal zou ik nu een foto tonen maar dat bewaar ik toch voor het artikel over mijn ‘vernieuwde’ kamer. (Er zijn nog een páár laatste dingetjes die moeten gebeuren…)

Dag 14: stap voorwaarts zetten naar iets nieuw leren

Hmm, vind ik een moeilijke. Sinds mijn reis naar Slovenië, heb ik weer zin om gitaar te leren. Daarnaast wil ik graag mijn theoretisch rijbewijs halen. (Maar die theorie kan me dus n i e t boeien… wauw) Toch ging ik vandaag voor iets totaal anders, namelijk puntje 2 van dag 10. Ik wil leren om minder streng voor mezelf te zijn. In plaats van een poging te doen tot studeren (het was vrijdagochtend…), maakte ik een wandeling. Op een vrijdag moet naar 2 lessen gaan maar volstaan. Ik bedoel, wat heeft het voor zin om jezelf te forceren als je moe bent? Dat schrijf ik nu wel ff maar geloof me, zo makkelijk is dat niet voor mij. Voortaan wil ik tijd vrijmaken voor mezelf wanneer ik voel dat ik dat nodig heb. Die tijd wil ik dan liefst van al buiten doorbrengen of in ieder geval bewegend (bv. gaan zwemmen).

Dag 15: oefenen op 1 ding tegelijk doen

Voor deze opdracht heb ik moeten passen. Het luidt als volgt: “Nothing drains energy faster than constantly switching between multiple tasks. Practice truly focusing on one thing at a time using a timer like this one. Stick to short bursts of concentrated work with regular breaks in-between.” Misschien probeer ik het later (deze maand) toch eens maar op dit moment kan ik me niet voorstellen dat ik op deze manier moet werken. Misschien is het gewoon niets voor mij. Kan toch?

Dag 16: dagelijkse gewoontes evalueren

Als ik aan mijn dagelijkse gewoontes denk, zijn het de onderstaanden die ik me direct voor de geest haal.

 • Uitgebreid ontbijten, altijd met fruit erbij. Geen fruit bij ontbijt betekent niet ontbeten. 
 • Koffie drinken 
 • De krant lezen 
 • Door Instagram scrollen 
 • Een YouTube video kijken terwijl ik mijn tanden poets
 • Radio luisteren of YouTube ‘kijken’ terwijl ik mijn make-up doe 
 • Na het avondeten een grote mok thee met een stukje pure chocolade. Het laatste dop ik dan even in het eerste zodat het smelt in mijn mond. 
 • Kijken of ik een interessante mail heb ontvangen
 • Mijn agenda aanvullen en puntjes verschuiven
 • Abel slaapwel wensen
 • Lezen net voor het slapengaan
 • En oké, ik beken: minstens 1 aflevering Gilmore Girls per dag. 

Het lezen zou wat langer mogen duren en het YouTube kijken op mijn gsm zou mogen minderen. Net zoals de GG-verslaving. Al kan ik het allebei laten als het nodig is. Achja, gewoontes.  Ze komen en gaan (maar mijn liefde voor koffie en ontbijt blijft altijd bestaan). 

Denk jij wel eens na over je gewoontes en toewijdingen? En heb jij nog specifieke doelen voor de komende maanden?

Liefs, Stefanie

6 comments on “30 days minimalism challenge | Day 10-16”

 1. justaxelle schreef:

  Leuk om te lezen weer, ook fijn dat je zo eerlijk bent over alles! En ben altijd kandidaat voor bloggerdates 😉 ! X

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Goed om te horen! Eerlijk zijn is het minste wat ik kan doen voor trouwe lezers als jij he 😉 En jaaa graag!! ❤️

 2. Elisa schreef:

  Zotte challenge eigenlijk, bij elk doel dat je hier schrijft denk ik “pff, niet gemakkelijk”. Misschien tijd dat ik me er ook maar eens mee bezig hou 🙂 Succes met de rest van je challenge!

  1. itsaknotstefanie schreef:

   Als heg zover is, hoor ik het graag. 😉 Leuk dat jij er ook uit een uitdaging in ziet! Dank je wel X

 3. Rachel Kromdijk schreef:

  succes met de rest van je challenge !

Laat hier een reactie achter over dit artikel :)